„Klaipėdos nafta“ muša krovos rekordus

Bendrovės „Klaipėdos nafta“ naftos terminale bei Subačiaus kuro bazėje krovos apimtys kovo mėnesį šoktelėjo 120 proc., o suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) krova – 3,5 karto. Teigiamos tendencijos lydėjo ir visą pirmąjį ketvirtį.

„Klaipėdos nafta“ naftos terminalo ir Subačiaus kuro bazė sausį-kovą gavo 12,4 mln. eurų pajamų.<br>E.Petkutės nuotr.
„Klaipėdos nafta“ naftos terminalo ir Subačiaus kuro bazė sausį-kovą gavo 12,4 mln. eurų pajamų.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-05 10:38, atnaujinta 2017-05-30 11:30

Skaičiuojant vien kovo mėnesio rezultatus, bendrovės terminaluose Klaipėdoje ir Subačiuje į talpyklas perkrauta 782 tūkst. tonų naftos produktų, tai net 120,9 proc. daugiau nei pernai kovą, kai buvo perkrauta 354 tūkst. tonų produkcijos.

SGD terminalo rezultatai kovą buvo taip pat ženkliai didesni: išdujinta ir į gamtinių dujų perdavimo sistemą patiekta 2.313 tūkst. MWh gamtinių dujų – 3,5 karto daugiau nei praėjusių metų kovą, kai buvo išdujinta 518 tūkst. MWh.

Naftos produktų terminaluose pirmąjį ketvirtį iš viso į talpyklas perkrauta 2.321 tūkst. tonų naftos produktų – net 54,8 proc. daugiau nei atitinkamu praėjusių metų periodu, kai buvo perkrauta 1.499 tūkst. tonų naftos produktų.

SGD terminalo veiklos augimas pirmąjį ketvirtį taip pat skaičiuojamas kartais: sausį-kovą išdujinta 5.088 MWh, o tai yra 2,6 karto daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu, kai buvo išdujinta 1.399 MWh.

„SGD terminalas, nuo metų pradžios turintis iš viso tris stambius naudotojus, šiuo metu patenkina apie 90 proc. Lietuvos vartotojų ir tiekimo įmonių gamtinių dujų poreikio, tad šis ženklus augimas yra sąlygotas pasikeitusios gamtinių dujų importo situacijos rinkoje, kurią lėmė palankios SGD kainos.

Naftos produktų krovos augimą lėmė esamų klientų – AB „Orlen Lietuva“ ir Baltarusijos gamyklų – išaugęs produkcijos srautas. Šią kreivę palaiko Bendrovės nuoseklus darbas su strateginiais partneriais ir efektyvus srautų valdymas“, – sakė bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Mantas Bartuška.

„Klaipėdos nafta“ naftos terminalo ir Subačiaus kuro bazė sausį-kovą gavo 12,4 mln. Eur pajamų, kurios yra 18,1 proc. didesnės nei pernai palyginamuoju laikotarpiu.

Preliminarios SGD terminalo kovo mėn. pardavimo pajamos sudaro 5,9 mln. eurų, t.y. 9,3 proc. daugiau nei pernai, šios pajamos lygios vienai dvyliktajai 2016-iems metams Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos patvirtintų skystinimo veiklos pajamų. Ketvirčio pajamos siekia 17,6 mln. eurų, kurios yra 8,6 proc. didesnės nei pernai.

Iš viso bendrovės preliminarios pirmo šių metų ketvirčio pajamos siekia 29,97 mln. Eur, 12,2 proc. daugiau nei pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.