„Statoil“ pakišo koją – „LT Gas Stream“ traukiasi iš Lietuvos

Šveicarijoje registruotas dujų

„LT Gas Stream“ traukiasi, nes „Gazprom“ nebeturi monopolijos Lietuvoje, o kainų lygį rusų koncerno konkurencija su norvegų „Statoil“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„LT Gas Stream“ traukiasi, nes „Gazprom“ nebeturi monopolijos Lietuvoje, o kainų lygį rusų koncerno konkurencija su norvegų „Statoil“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2016, 7:40 AM, atnaujinta May 30, 2017, 8:59 AM

Dienraštis informaciją skelbia, remdamasis trim vienas nuo kito nepriklausomais šaltiniais. „Gazprom“ santykių su „LT Gas Stream“ oficialiai nekomentuoja, dviejų Lietuvos didmenininkių – „Dujotekanos“ ir Kauno termofikacijos elektrinės – kontrolinius akcijų paketus valdantis verslininkas Rimandas Stonys šiuo metu yra išvykęs iš Lietuvos.

Ekspertų nuomone, „LT Gas Stream“ traukiasi, nes „Gazprom“ nebeturi monopolijos Lietuvoje, o kainų lygį rusų koncerno konkurencija su norvegų „Statoil“.

Kaip rašė BNS, per metus apie 2,2 mlrd. kubų suvartojanti Lietuva šiemet daugiau nei pusę dujų – 1,35 mlrd. kubų – įsigis iš Norvegijos „Statoil“, likusias – iš „Gazprom“.

Dujas iš „Statoil“ perka didžiausia dujų vartotoja šalyje Jonavos trąšų gamykla „Achema“, „Lietuvos dujų tiekimas“ bei „Litgas“. „Achema“ ir „Litgas“, taip pat „Haupas“ dalyvavo ir „Gazprom“ aukcionuose, kuriuose teigia įsigiję dujų, tačiau kiekio nenurodo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.