Tesimas atmetė skundą: R. Stonio turtas lieka areštuotas

Dujų prekybos bendrovės

„Dujotekana“ savininko R.Stonio turtas toliau lieka areštuotas.<br>P.Lileikio nuotr.
„Dujotekana“ savininko R.Stonio turtas toliau lieka areštuotas.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

2016-04-12 10:13, atnaujinta 2017-05-29 12:55

Lietuvos apeliacinis teismas pirmadienį atmetė smulkiųjų „Dujotekanos“ akcininkų Piotro Vojeikos ir Vladimiro Orechovo skundus ir paliko galioti sausio 7 dieną Vilniaus apygardos teismo priimtą nutartį. Du akcininkai prašė, kad areštuoto turto vertė būtų vėl padidinta iki 9,026 mln. eurų.

„Palikus galioti laikinąsias apsaugos priemones visa apimtimi, būtų pažeisti ekonomiškumo ir proporcingumo principai, jos nepagrįstai suvaržytų atsakovo teises, kadangi kaip minėta, atsakovas padengė dalį skolos“, – rašoma teismo nutartyje.

Pasak teismo, 2015 metų gruodžio 1 dieną „Dujotekana“ ir R.Stonys susitarė, jog verslininkas įmonei sumokės 4,89 mln. eurų skolos dalį. Šie pinigai jau sumokėti, o likusi dalis – 3,235 mln. eurų – turi būti sumokėta iki šių metų gruodžio.

Sausį Vilniaus apygardos teismas iš dalies patenkino R.Stonio prašymą ir iki 4,135 mln. eurų sumažino Apeliacinio teismo pernai gruodį pritaikytą 9,026 mln. eurų vertės jo turto areštą.

Ginčas kilo po to, kai į teismą kreipėsi P.Vojeika ir V.Orechovas, bandydami išreikalauti iš R. Stonio 2012 metais „Dujotekanos“ jam suteiktą paskolą ir susikaupusias palūkanas bei delspinigius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.