„Total“ vadovas: naftos gavyba Šiaurės jūroje „turi ateitį“

Vienos didžiausių pasaulyje

Prancūzijos naftos įmonės vadovas teigia, kad jo bendrovė ir toliau nusiteikusi investuoti į regioną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzijos naftos įmonės vadovas teigia, kad jo bendrovė ir toliau nusiteikusi investuoti į regioną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

2016-05-17 12:59, atnaujinta 2017-05-25 08:26

Jo komentarai buvo paviešinti naftos gavybos pramonėje iš viso atleidus maždaug 65 tūkst. darbuotojų, kilus nerimui dėl išseksiančių investicijų. „Nėra jokių abejonių, kad Šiaurės jūra turi ateitį“, – sakė „Total“ generalinis direktorius Patrickas Pouyanne. Jis oficialiai pasisakė atidarant naują dujinę elektrinę Šetlande.

Prancūzijos naftos įmonės vadovas teigia, kad jo bendrovė ir toliau nusiteikusi investuoti į regioną, tačiau pramonės nariai turi „elgtis protingai“ ir ieškoti būdų, kaip padidinti galimybes Didžiajai Britanijai priklausančiuose vandenyse. Jis pridūrė, kad mažėti turės veiklos regione kaštai – tik taip įmonės bus pajėgios atlaikyti smukusias naftos ir dujų kainas.

„Turime būti tikri, kad pelnas netaps nuostoliais ir padės išsilaikyti tiek nuosmukių, tiek ir pakilimų laikotarpiais. Šiandien atsidūrėme nuosmukyje“, – sakė P. Pujanė.

Iš viso naftos gamybos srityje pernai atleista maždaug 65 tūkst. darbininkų, prognozuojama, kad ir 2016-aisiais darbo neteks dar dešimtys tūkstančių asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.