Streikas privertė užsidaryti šimtus Prancūzijos degalinių

Šimtai degalinių Prancūzijoje

Šalies premjeras Manuelis Vallsas pabrėžia – Prancūzijoje yra pakankamai kuro atsargų, kad nebūtų patirta jokių blokados keliamų nepatogumų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šalies premjeras Manuelis Vallsas pabrėžia – Prancūzijoje yra pakankamai kuro atsargų, kad nebūtų patirta jokių blokados keliamų nepatogumų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

May 23, 2016, 12:20 PM, atnaujinta May 24, 2017, 2:04 PM

Maždaug kas dvidešimta degalinė jau išnaudojo savo turėtas parduodamų degalų atsargas, šimtuose kitų jau jaučiamas būsimas kuro trūkumas, teigiama vyriausybės ataskaitoje.

Sekmadienį prasidėjusio streiko metu darbuotojai užblokavo prieigą prie Prancūzijos naftos perdirbimo gamyklų ir depų. Protestu asmenys pasisako prieš gana prieštaringai vertinamas darbo rinkos reformas.

Tiesa, šalies premjeras Manuelis Vallsas pabrėžia – Prancūzijoje yra pakankamai kuro atsargų, kad nebūtų patirta jokių blokados keliamų nepatogumų.

„Mes visiškai kontroliuojame situaciją. Manau, kad dalis perdirbimo gamyklų ir depų, prie kurių netekome prieigos, jau nebėra blokuojami, ar nebebus blokuojami per kelias ateinančias valandas ar dienas“, – kalba pareigūnas.

Iš 12 tūkst. Prancūzijoje įsikūrusių degalinių 820 jau sekmadienį nebeturėjo nė lašo kuro, dar 800 trūko bent vienos rūšies kuro, teigia Prancūzijos transporto ministras Alainas Vidalies.

Paskutinysis 2010 metais Prancūzijos perdirbimo gamyklose vykęs ir užsitęsęs streikas sukėlė žaliavinės naftos perteklių Europoje ir privertė veiklą laikinai nutraukti tūkstančius šalies degalinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.