Briuselis išmėsinės Astravo AE patikimumo testus

Baltarusijos ir Europos Sąjungos

2013-ieji: Astravo AE statybos.<br>T.Bauro nuotr.
2013-ieji: Astravo AE statybos.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

May 24, 2016, 9:42 AM, atnaujinta May 24, 2017, 12:01 PM

Baltarusijos užsienio reikalu ministras Vladimiras Makėjus supažindino Europos Komisijos pirmininko pavaduotoją Marošą Šefčovičių, atsakingą už energetikos sąjungą, apie priemones Astravo AE saugumui užtikrinti, pranešė agentūra „Interfax“, remdamasi Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba.

„Pokalbio metu buvo aptartos Baltarusijos ir Europos Sąjungos dialogo ir bendradarbiavimo energetikos tema perspektyvos“, – sakė Baltarusijos ministerijos atstovas.

Europos Komisija (EK) tikisi, kad Baltarusija šiemet arba 2017 metais baigs Astravo AE patikimumo testus. Tai balandžio pabaigoje laiške Europos Parlamento žaliesiems pareiškė M.Šefčovičius ir už energetiką atsakingas Komisijos narys Miguelis Ariasas Canete (Migelis Arijas Kanjetė). Komisijos atstovai nurodė, kad iš Baltarusijos bus reikalaujama iki įjungiant Astravo AE peržiūrėti projektą. EK taip pat tikina, kad patikimumo testai bus peržiūrėti ir Briuselyje.

Lietuva yra aršiausia netoli Lietuvos statomos Astravo AE kritikė – valdžios atstovų teigimu, Baltarusija neužtikrina projekto, statomo vos 20 kilometrų nuo šalies sienos, saugumo. Minskas atmeta Lietuvos priekaištus, sakydamas, kad atominėje elektrinėje užtikrins aukščiausius saugumo standartus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.