„Independence“ aptarnauja pakiužęs tanklaivis „Danė“

Strateginį objektą –

Konkursą aptarnauti SGD laivus laimėjusios „Baltijos bunkeriavimo agentūros“ vadovai ir darbuotojai yra pripažinti kaltinamaisiais ne vienoje baudžiamojoje byloje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Konkursą aptarnauti SGD laivus laimėjusios „Baltijos bunkeriavimo agentūros“ vadovai ir darbuotojai yra pripažinti kaltinamaisiais ne vienoje baudžiamojoje byloje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2016, 9:52 AM, atnaujinta May 23, 2017, 7:13 PM

2013-ųjų gruodį Lietuvos saugios laivybos administracijos valstybinis inspektorius, atlikęs dokinę „Danės“ laivo apžiūrą, nustatė, kad kelių laivo dugno apkalos lapų susidėvėjimas siekia 24 proc., kai maksimaliai leidžiamas 25 proc.

Pasak dienraščio, konkursą aptarnauti SGD laivus laimėjusios „Baltijos bunkeriavimo agentūros“ vadovai ir darbuotojai yra pripažinti kaltinamaisiais ne vienoje baudžiamojoje byloje- dviejose iš jų minimas ir pačios bendrovės vardas.

„Kauno dienos“ teigimu, „Baltijos bunkeriavimo agentūros“ komercijos direktoriumi dirbusį, o dabar visai agentūrai vadovaujantį Vladimirą Sergijenką Klaipėdos apygardos teismas dar 2012 metais pripažino stambaus nusikaltimo organizatoriumi. Teismo manymu, kartu su bendrininkais, tarp kurių ir buvęs bendrovės direktoriaus komercijai pavaduotojas, o dabar – direktoriaus pavaduotojas Igoris Gulinskis, buvo sukurta sistema, kaip laivams skirtus degalus parduoti Lietuvos degalinėse ir taip pasipelnyti nesumokėtų valstybei mokesčių sąskaita.

Šiuo metu ši byla yra atkeliavusi į Lietuvos apeliacinį teismą ir birželio 10-ąją turėtų būti skelbiamas galutinis nuosprendis.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas užtikrino, kad inicijuos situacijos tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.