Valdantieji tarsis ir dėl lengvatos šildymui

Valdantiesiems diskutuojant dėl

Klausimas dėl PVM lengvatos šildymui nėra svarstomas – tą ketinama daryti kartu su kitų metų valstybės biudžeto projektu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Klausimas dėl PVM lengvatos šildymui nėra svarstomas – tą ketinama daryti kartu su kitų metų valstybės biudžeto projektu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2016, 10:14 AM, atnaujinta May 23, 2017, 7:01 PM

Pasak premjero Algirdo Butkevičiaus atstovės spaudai Evelinos Butkutės-Lazdauskienės, kol kas klausimas dėl PVM lengvatos šildymui nėra svarstomas – tą ketinama daryti kartu su kitų metų valstybės biudžeto projektu.

Tuo tarpu Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno Kęstučio Daukšio nuomone, PVM tarifus ir lengvatas derėtų svarstyti kompleksiškai. Jo teigimu, PVM lengvata šildymui yra neteisinga, nes galioja tik gyventojams, kurių būstai šildomi centralizuotu būdu tiekiama šiluma: „Pusė Lietuvos gyventojų šildosi patys malkomis arba dujomis. Jiems ši lengvata negalioja“.

Socialdemokratų partijos vicepirmininkas Algirdas Sysas laikosi nuomonės, kad PVM lengvata šildymui yra nereikalinga, iškraipo rinką, nes ja naudojasi ir solidžias pajamas gaunantys gyventojai. Esą taip valstybės biudžetas praranda daugiau pinigų, nei jų reikėtų išmokėti kompensacijoms už šildymą išsiplėtus paramos gavėjų būriui.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma palaikytų ne PVM lengvatų kryptį, jeigu jau biudžetinės galimybės tai leidžia, bet tai, kad būtų pakeltas neapmokestinamų pajamų dydis, kas yra svarbu dirbantiesiems, bei didėtų pensijas

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.