„Maxima LT“ elektrą pirks iš „Elektrum Lietuva“

Siekdama sumažinti suvartojamos elektros energijos kiekį bei optimizuoti tam skiriamas bendrovės išlaidas, „Maxima LT“ pratęsė bendradarbiavimo sutartį su nepriklausomu elektros tiekėju „Elektrum Lietuva“. Pagrindinis motyvas pratęsti partnerystę su šiuo tiekėju buvo tai, kad didžioji dalis jo tiekiamos elektros yra žalia, pagaminama iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

„Maxima“, įgyvendindama savo 2016 metų plėtros planus, vienu pagrindinių prioritetų laiko aplinką tausojančių sistemų diegimą.<br>D.Umbraso nuotr.
„Maxima“, įgyvendindama savo 2016 metų plėtros planus, vienu pagrindinių prioritetų laiko aplinką tausojančių sistemų diegimą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2016, 11:43 AM, atnaujinta May 22, 2017, 9:12 PM

„Esame viena didžiausių verslo bendrovių Lietuvoje, todėl siekiame, kad mūsų veikla ne tik būtų efektyvi, bet ir tvari. Šiandien vykdydami veiklą jau galvojame ir apie aplinkos išsaugojimą, miestų infrastruktūros gerinimą, pridėtinės vertės vietos bendruomenėms ir visuomenei kūrimą. Esame vienas didžiausių elektros energijos vartotojų šalyje, todėl nusprendėme ir toliau savo kasdieniniuose procesuose naudoti būtent žaliąją elektros energiją ir taip ne tik taupyti kaštus, bet ir tausoti aplinką, kurioje veikiame“, – sako „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Pasak „Maxima LT“ vadovo, sutartis su „Elektrum Lietuva“ buvo pratęsta dar vieneriems metams. Renkantis strateginį partnerį, buvo svarbūs keli aspektai: siekis nuosekliai mažinti sunaudojamos elektros kiekį ir tausoti aplinką ar naudoti elektros energiją pagamintą iš atsinaujinančių šaltinių, taip pat galimybė mažinti bendrovės kaštus, skiriamus elektros energijai. „Elektrum Lietuva“ pateikė pasiūlymą, geriausiai išpildžiusį abu šiuos aspektus. Tenkino nepriklausomo tiekėjo pasiūlyta kaina, tačiau reikšmingiausias motyvas, priimant sprendimą buvo tai, kad net 64 proc. bendrovės klientams siūlomos elektros energijos yra pagaminta iš atsinaujinančių šaltinių.

Prekybos tinklas „Maxima“, įgyvendindamas savo 2016 metų plėtros planus, vienu pagrindinių prioritetų laiko aplinką tausojančių sistemų diegimą. Į atnaujinamas ar naujai statomas parduotuves bei žiemą duris atversiantį administracinį pastatą Vilniuje, bus diegiamos pažangios, aplinką tausojančios šildymo, apšvietimo, vėdinimo, maisto prekių vėsinimo ir atliekų rūšiavimo sistemos. Įmonė taip pat tikslingai investuoja į sunaudojamos elektros energijos sistemų ir monitoringo sistemas.

Visoje Lietuvoje bendrovei „Maxima LT“ priklauso 235 parduotuvės, keturi įvairių prekių grupių sandėliai, keturi logistikos centrai, administracijos padalinys ir atskiras maisto gamybos cechas. Šiuose padaliniuose 2015 m. buvo suvartota apie 136 mln. kWh elektros energijos. Elektros energiją iš nepriklausomų tiekėjų „Maxima LT“ pradėjo pirkti tik atsiradus šiai galimybei – 2009 metais.

Žaliąją elektros energiją iš nepriklausomo tiekėjo perka ir mažmeninės prekybos įmones valdanti bendrovė „Maxima grupė“. Lietuvoje ir Latvijoje „Maxima grupei“ ją tiekia koncernas „Latvenergo“, Baltijos šalyse užimantis maždaug 32 proc. rinkos. Šiam koncernui priklausantis nepriklausomas elektros tiekėjas „Elektrum Lietuva“ šalyje užima maždaug 17 proc. rinkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.