„LitPol Link“ poveikis aplinkai bus stebimas trejus metus

2016-2018 m. per Lazdijų ir Alytaus rajonus besidriekiančioje elektros perdavimo oro linijos „LitPol Link“ trasoje nuolat sukiosis gamtos apsaugos specialistai. Aplinkos apsaugos agentūra ir kitos suinteresuotos institucijos jau patvirtino „LitPol Link“ poveikio aplinkai monitoringo programą, pagal kurią Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“ netrukus pradės monitoringo paslaugų viešąjį pirkimą.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2016, 10:41 AM, atnaujinta May 22, 2017, 6:37 PM

„Bet kuri žmogaus veikla turi tiesioginį poveikį aplinkai. Mums dėmesys gamtai ir priemonių mažinti šį poveikį paieška jau yra savaime suprantama ir neatsiejama darbo dalis. „LitPol Link“ linija eina per išskirtinio kraštovaizdžio vietoves, todėl nuo pat linijos planavimo pradžios buvo aišku, kad siekis išvengti arba sumažinti poveikį aplinkai bus mūsų prioritetas net ir pabaigus visus statybos darbus“, – sakė „Litgrid“ Perdavimo tinklo departamento direktorius Vidmantas Grušas.

Su Lietuvos ir Lenkijos jungties poveikio aplinkai monitoringo programa galima susipažinti „Litgrid“ internetinėje svetainėje, skiltyje apie „LitPol Link“.

Pagal programą, ateinančius trejus metus bus stebimos specialios zonos, kur nustatyta esant vertingų gamtinių buveinių ar retų augalų rūšių. Papildomai bus atliekami elektromagnetinio lauko tyrimai tose trasos dalyse, kur elektros perdavimo linija eina netoli gyvenamųjų ir visuomenės paskirties patalpų.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas retoms roplių ir varliagyvių rūšims. Manoma, kad „LitPol Link“ linijos apsaugos zonose gali gyventi 11 varliagyvių ir šešios roplių rūšys. Monitoringo metu bus nustatomos jų radaviečių buveinių būklė, individų skaičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.