Švedija svarsto, kaip neuždaryti branduolinių reaktorių

Lietuvos ir Švedijos jungtimi

Maža elektros kaina laikysis ilgai – kol branduolines jėgaines bus pradėta uždaryti dėl jų amžiaus, o ne dėl mokesčių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Maža elektros kaina laikysis ilgai – kol branduolines jėgaines bus pradėta uždaryti dėl jų amžiaus, o ne dėl mokesčių.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2016, 7:26 AM, atnaujinta May 22, 2017, 7:29 PM

„Tiek investuotojai, tiek reguliuotojai sutaria, kad laikantis tokioms žemoms elektros kainoms atsiperkančių investicijų į elektros gamybą be subsidijų negali būti – nei į vėjo, nei į saulės, nei į branduolines jėgaines. Šiuo metu sprendžiama, kaip pratęsti branduolinių jėgainių darbą ilgesniam laikui“, – į „Verslo žinių“ raštu pateiktus klausimus atsakė Švedijos elektros perdavimo sistemos operatoriaus „Svenska Krafnat““Rinkos ir sistemų plėtros padalinio vyresnioji viceprezidentė Ulla Sandborgh.

Elektros prekybos bendrovės „Lietuvos energijos tiekimas“ vadovas Vidmantas Salietis sako, kad politikams sutarus naikinti branduolinei energetikai pritaikytą mokestį visa rinka žiūrės ramiau į elektros kainų perspektyvą, nebematydami rizikos, kad po 2020-2023 metų kainos gali staigiai pašokti. Anot jo, maža elektros kaina laikysis ilgai – kol branduolines jėgaines bus pradėta uždaryti dėl jų amžiaus, o ne dėl mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.