Ignalinos elektrinė gavo niuksą iš teismo

Kol nebus išnagrinėtos pretenzijos, konkursas turi būti sustabdytas. Tokią žinią Ignalinos atominei elektrinei (IAE) pasiuntė Panevėžio apygardos teismas.

R.Danisevičiaus nuotr.
R.Danisevičiaus nuotr.
Anot S.Kablio, IAE nepaisė net Viešųjų pirkimų tarnybos sprendimo, todėl liko tik kreiptis į teismą.<br>T.Bauro nuotr.
Anot S.Kablio, IAE nepaisė net Viešųjų pirkimų tarnybos sprendimo, todėl liko tik kreiptis į teismą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Vakaris Deksnys („Lietuvos rytas“)

2016-06-14 09:16, atnaujinta 2017-05-21 20:23

Iš IAE branduolinių atliekų laidojimo modulių prie panaudoto branduolinio kuro saugyklos statybos konkurso pašalinta Prancūzijos statybų milžinės „Eurovia“ antrinė įmonė „Eurovia Lietuva“ sulaukė geros žinios iš teisėjų, kurie nusprendė stabdyti konkursą, kol bus išnagrinėtos pretenzijos.

„Lietuvos rytas“ neseniai rašė, kad į šį ne vienu milijonu eurų vertinamą užsakymą pretenduoja ir skandalų persekiojamo koncerno „MG Baltic“ statybų bendrovė „Mitnija“.

Jos vadovai turėjo apsidžiaugti, kai IAE iš konkurso nusprendė pašalinti „Eurovia Lietuva“ ir jos jungtinės veiklos partnerius – įmones „Ekabana“ ir „Vilstata“. Bet prancūzų kontroliuojama įmonė nusprendė dėl to bylinėtis.

Pretendentų trijulė buvo pašalinta, esą dėl „Vilstata“ skolų „Sodrai“. Bendrovė bylinėjasi su atsiskaityti už mokyklų renovavimą jau kone pusmetį vengiančia Visagino savivaldybe.

„Viešųjų pirkimų tarnyba išaiškino, kad dėlto nebuvo galima išmesti mūsų iš konkurso.

Pati valstybė viena ranka nemoka mūsų partneriams, o kitą tiesia, kad jie mokėtų mokesčius“, – sakė įmonės „Eurovia Lietuva“ vadovas Stanislavas Kablys.

Įtarimų, kad šis konkursas vyksta keistokai, kilo jau anksčiau. Mat IAE galimų dalyvių kvalifikaciją vertino kelis kartus ilgiau, nei įprasta.

Vėliau minėtos įmonės gavo iš elektrinės stulbinamą pranešimą, kuriame buvo aiškinama, kad vienas kandidatų dalyvauti konkurse panoro susipažinti su konkurentų pateiktais kvalifikaciniais dokumentais.

Vakar IAE atstovė Natalija Survila-Glebova tvirtino, kad darbų pirkimo sutartis su niekuo dar nėra sudaryta.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.