Klaipėdiečiai už šildymą nuo šiol mokės perpus mažiau

Šių šiaurinėje miesto dalyje esančių kvartalų gyventojai ilgai keiksnojo šilumos tiekėją.

Už šildymą mažiau mokės devynių Žolynų gatvės daugiabučių gyventojai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Už šildymą mažiau mokės devynių Žolynų gatvės daugiabučių gyventojai.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 2, 2016, 8:57 AM, atnaujinta May 14, 2017, 6:07 AM

Tokios malonios žinios sulaukė trylika daugiaubučių ir Tauralaukio progimnazija.

Šių šiaurinėje miesto dalyje esančių kvartalų gyventojai ilgai keiksnojo šilumos tiekėją.

Kiekvieną šaltojo sezono mėnesį jiems tekdavo gerokai patuštinti pinigines.

„Gyvename 65 kvadratinių metrų bute. Už šildymą ir karštą vandenį tekdavo pakloti ir 300 eurų per mėnesį, nors mūsų namas nesenas– jam dar nėra nė dešimties metų, ir tvarkingas“, – sakė Tauralaukio gyventoja Vaida Tamošiūnaitė.

Žolynų gatvės keturių aukštų namo gyventoja Renata Beniušytė mokėdavo daugiau kaip 200 eurų, nors butuose įrengti šildymo reguliatoriai ir žmonės stengėsi ir šilumą, ir pinigus taupyti kiek įmanoma.

Dar rugpjūtį Žolynų ir Tauralaukio kvartalų daugiabučių gyventojai už šilumą mokėjo 8,33 cento už vieną šilumos kilovatvalandę, rugsėjį kaina sumažės iki 4,09 cento.

Gyventojai ilgai piktinosi, keikė šilumos tiekėją – bendrovę „Lamberta“, skundėsi Vartotojų teisių apsaugos, konkurencijos tarnyboms, kitoms institucijoms, bet niekas nesikeitė. Galiausiai jie surinko visų žmonių parašus ir pernai vasarą kreipėsi į miesto savivaldybės kontroliuojamos centralizuotą šilumą tiekiančios „Klaipėdos energijos“ stebėtojų tarybą.

Po beveik metus trukusių diskusijų ir derinimų „Lamberta“ ir „Klaipėdos energija“ pasirašė sutartį dėl trylikos namų ir mokyklos perėmimo nuo rugsėjo pirmos dienos.

Bendrovės „Lamberta“ vadovas Jonas Kondrotas aiškino, kad anksčiau, kai prie šių namų buvo statomos katilinės, šildymo kaina gyventojams buvo mažesnė negu „Klaipėdos energijos“.

„Per kelerius metus pasikeitė situacija: centralizuoto šildymo kainas sumažino pastatyta atliekų deginimo gamykla „Fortum Klaipėda“, didžiulius kiekius dujų perkanti „Klaipėdos energija“ jų įsigyja pigiau“, – aiškino J.Kondrotas.

„Centralizuotas šildymas išlieka pigiausias, patogiausias ir ekologiškiausias. Klaipėdoje centralizuoto šildymo klientų nuolat daugėja. Šį šildymo būdą renkasi ne tik daugiabučiai, bet ir naujai pastatyti prekybos centrai, viešbučiai, biurai“, – sakė bendrovės „Klaipėdos energija“ generalinis direktorius Vytautas Valutis.

Šildymo trasos tiesiamos ir į jau pastatytus ar planuojamus statyti Klaipėdos priemiesčius, taip pat ir į Tauralaukį bei Žolynų gatvę.

Perimtieji namai bus ir toliau apšildomi iš autonominių katilinių, tačiau šiluma kainuos tiek pat, kaip ir kitiems uostamiesčio gyventojams – žmonės per mėnesį sutaupys maždaug po 70 eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.