A. Martinką atleidusi „Lietuvos energija“ aiškinasi kitas aplinkybes

„Lietuvos energija“ tęsią įmonių grupei priklausančios rangos bendrovės EnePRO patikrinimą. Šiuo metu aiškinamasi dėl kitų darbuotojų dalyvavimo neteisėtais būdais atskleidžiant konfidencialią informaciją trečioms šalims, analizuojamas ir finansinis šių veikų poveikis bendrovei.

A. Martinka, kaip tiesiogiai už bendrovės vykdomus pirkimus atsakingas asmuo, buvo atšauktas iš laikinojo vadovo pareigų, o netrukus ir atleistas už šiurkščius darbo tvarkos pažeidimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A. Martinka, kaip tiesiogiai už bendrovės vykdomus pirkimus atsakingas asmuo, buvo atšauktas iš laikinojo vadovo pareigų, o netrukus ir atleistas už šiurkščius darbo tvarkos pažeidimus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-22 15:17, atnaujinta 2017-05-12 06:54

Pradėto tyrimo metu jau buvo surinkta pakankamai teisinių įrodymų nušalinti laikinąjį bendrovės vadovą Algaudą Martinką, kuris nusižengė įmonių grupėje galiojančiai nulinės tolerancijos korupcijai politikai. Nustatyta, kad vienam iš tiekėjų buvo atskleidžiamos kitų tiekėjų pateiktų pasiūlymų kainos, tokiu būdu suteikiant galimybę susimažinti pirminio pasiūlymo kainą ir laimėti pirkimų konkursą. Tokia veika laikoma neleistinu vieno tiekėjo protegavimu. A. Martinka, kaip tiesiogiai už bendrovės vykdomus pirkimus atsakingas asmuo, buvo atšauktas iš laikinojo vadovo pareigų, o netrukus ir atleistas už šiurkščius darbo tvarkos pažeidimus. „Lietuvos energija“ surinktą medžiagą perdavė Specialiųjų tyrimų tarnybai, kuri toliau tiria aplinkybes bei pateiks savo išvadas dėl užfiksuotų pažeidimų.

A. Martinka nuo 2010 metų ėjo tuomet veikusios bendrovės „Elektros tinklo paslaugos“, nuo 2016 m. sausio 1 d. reorganizuotos į EnePRO, Rinkodaros ir pirkimų departamento vadovo pareigas. Po reorganizacijos, jis vadovavo EnePRO Pirkimų ir logistikos departamentui, o nuo birželio mėnesio buvo paskirtas eiti laikinojo vadovo pareigas. Bendrovės „Elektros tinklo paslaugas“ kontroliavimą „Lietuvos energija“, kaip įmonių grupę valdanti bendrovė, perėmė 2014 metais. Tik po veiklos išgryninimo ir EnePRO įsteigimo buvo pradėti gauti signalai apie nusižengimus „Lietuvos energijos“ įmonių grupėje galiojančios nulinės tolerancijos korupcijai politikos nuostatoms.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.