Barometras: elektros importas – didėjo, kainos – ne

Elektros kaina Lietuvoje praėjusią savaitę smuktelėjo žemyn 9 proc. ir buvo mažiausia per pastarąjį mėnesį. Tokį pokytį lėmė net 40 proc. išaugęs elektros importas iš kaimyninių šalių.

Vidutinė elektros energijos kaina Lietuvoje ir Latvijoje praėjusią savaitę sumažėjo kone dešimtadaliu.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Vidutinė elektros energijos kaina Lietuvoje ir Latvijoje praėjusią savaitę sumažėjo kone dešimtadaliu.<br>A.Srėbalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Karolis Bagdonas

Oct 3, 2016, 3:00 PM, atnaujinta May 11, 2017, 1:51 PM

Elektra pigo visame regione

Vidutinė elektros energijos kaina Lietuvoje ir Latvijoje praėjusią savaitę – rugsėjo 26 – spalio 2 d. – sumažėjo 9 proc. ir siekė 32,72 EUR/MWh.

Estijoje elektra taip pat pigo – vidutinė elektros kaina čia buvo 2 proc. mažesnė, lyginant su laikotarpiu, trukusiu nuo rugsėjo 19 iki 25 d., ir siekė 31,61 EUR/MWh.

Visose Baltijos šalyse elektros kaina svyravo nuo 14,46 EUR/MWh iki 55,99 EUR/MWh.

Kainai augti neleido sklandus jungčių darbas

Kainos kritimui Lietuvoje ir Latvijoje įtakos turėjo mažesnės elektros kainos kaimyninėse šalyse ir 40 proc. išaugęs importo srautas iš Estijos, Baltarusijos bei Rusijos.

Estijoje elektrai brangti neleido sklandus „Estlink“ jungties darbas, užtikrinęs vienodas tendencijas Suomijos ir Estijos elektros rinkose jau keturioliktą savaitę iš eilės.

Nepaisant išaugusio importo, Baltijos šalių elektrinės praėjusią savaitę pagamino 77 proc. visos reikalingos elektros energijos.

Karolis Bagdonas, „Elektrum Lietuva“ smulkaus ir vidutinio verslo klientų vadovas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.