Svarstyklės – elektros biržoje kainos kilo aukštyn

Praėjusią savaitę elektros energijos kaina Lietuvoje bei Latvijoje, nors ir lėtai, tačiau ir toliau augo. Tai lėmė didesnės elektros kainos kaimyninėse šalyse ir 36 proc. sumažėjusios importo apimtys iš Baltarusijos bei Rusijos.

Praėjusią savaitę elektros energijos kaina Lietuvoje bei Latvijoje, nors ir lėtai, tačiau ir toliau augo.<br>A.Srėbalienės asociatyvi nuotr.
Praėjusią savaitę elektros energijos kaina Lietuvoje bei Latvijoje, nors ir lėtai, tačiau ir toliau augo.<br>A.Srėbalienės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Karolis Bagdonas

Oct 18, 2016, 10:36 AM, atnaujinta May 10, 2017, 5:01 PM

Elektra brango visame regione

Vidutinė elektros energijos kaina Lietuvoje ir Latvijoje praėjusią savaitę, palyginti su laikotarpiu nuo spalio 3 iki 9 d., padidėjo 1 proc. ir pasiekė 38,40 EUR/MWh. Estijoje elektra taip pat brango – vidutinė kaina čia buvo 4 proc. didesnė ir siekė 37,86 EUR/MWh.

Elektros kainos augimui Lietuvoje ir Latvijoje įtakos turėjo panašios tendencijos kaimyninėse šalyse ir daugiau kaip trečdaliu sumenkęs importas iš Baltarusijos bei Rusijos. Tuo metu situaciją Estijoje nulėmė sklandus „Estlink“ jungties darbas, užtikrinęs tokias pat kainas kaip Suomijoje.

Elektros energijos kaina Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje svyravo nuo 27,14 iki 79,97 EUR/MWh.

Lietuva importavo du trečdalius

Lietuva, kaip įprasta, importavo daugiausiai – net 79 proc. – visos reikalingos elektros energijos. Latvija importavo 8 proc. visos reikalingos elektros energijos, o Estija pagamino 54 proc. daugiau elektros nei suvartojo.

Iš viso elektrinės Baltijos šalyse pagamino 83 proc. reikalingos elektros energijos.

Karolis Bagdonas yra „Elektrum Lietuva“ smulkaus ir vidutinio verslo klientų vadovas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.