Ignalinos AE taip pat planuoja kreiptis į prokurorus

Seimo Antikorupcijos komisijai

VPT komisijos prašymu atliko IAE gelžbetonių saugojimo konteinerių pirkimo vertinimą ir nustatė įstatymo pažeidimus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
VPT komisijos prašymu atliko IAE gelžbetonių saugojimo konteinerių pirkimo vertinimą ir nustatė įstatymo pažeidimus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2016, 3:58 PM, atnaujinta May 10, 2017, 12:55 PM

„Siekdama išsklaidyti viešojoje erdvėje pasklidusias bet kokias interpretacijas ir abejones dėl įmonėje vykdomų viešųjų pirkimų skaidrumo, bendrovė informuoja, kad planuoja kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo atlikimo, siekiant nustatyti, ar buvo pažeisti įstatymai IAE vykdant gelžbetonių konteinerių, skirtų cementuotų radioaktyviųjų atliekų saugojimui, pirkimą“, – teigiama IAE pranešime. 

Anot pranešimo, asmenys, turintys galimas korupcines veikas įrodančių faktų, raginami juos perduoti prokurorams. 

Tačiau Ignalinos AE nurodo mananti, kad informacija apie neskaidrius pirkimus negali būti teisinga, nes „įmonėje vykdomi didelės apimties ir išskirtinio sudėtingumo viešieji pirkimai, kurių sąlygos iš anksto derinamos su atsakingomis institucijomis“. 

Seimo Antikorupcijos komisija į Generalinę prokuratūrą ir STT kreipėsi gavusi Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) išvadą. VPT komisijos prašymu atliko IAE gelžbetonių saugojimo konteinerių pirkimo vertinimą ir nustatė įstatymo pažeidimus, pranešė parlamentinė komisija. 

Teigiama, kad pirkime nebuvo užtikrintas skaidrumo principo laikymasis, netikslūs, neaiškūs su dviprasmybėmis parengti pirkimo dokumentai, neužtikrinta reali konkurencija. 

IAE gelžbetoninių saugojimo konteinerių pirkimas pradėtas 2012 metų kovą mėnesį, tačiau 2013 metų liepą, gavus VPT sutikimą, buvo nutrauktas ir 2014 metų rugpjūtį pradėtas pakartotinis pirkimas. 

Savo išvadoje VPT nurodo, kad pirmojo pirkimo vertė siekė beveik 5,956 mln. eurų, pakartotinio pirkimo vertė nenurodoma, nes pirkimas buvo vertinamas iki vokų su pasiūlymais atplėšimo. VPT teigimu, pirkimo sąlygose nustatyta maksimali balų suma (70), kuri būtų skiriama įvykdžius daugiau nei 5 gelžbetoninių gaminių gamybos ir tiekimo sutartis, neužtikrina, kad IAE atsirinks geriausią kvalifikaciją turinčius tiekėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.