Kainų komisija: 6 bendrovės nenaudingai pirko biokurą

Keli šilumos tiekėjai 2015 m. be pateisinamų priežasčių neįsigijo biržoje nustatyto kiekio šilumai gaminti reikalingo biokuro, taip neužtikrindami, kad vartotojams šiluma būtų tiekiama mažiausiomis sąnaudomis.

Šilumos tiekėjai ir nepriklausomi reguliuojami šilumos gamintojai biržoje 2014 m. turėjo įsigyti ne mažiau nei 10 proc. šilumai gaminti reikalingo biokuro kiekio, 2015 m. – ne mažiau nei 50 proc., šįmet – 100 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šilumos tiekėjai ir nepriklausomi reguliuojami šilumos gamintojai biržoje 2014 m. turėjo įsigyti ne mažiau nei 10 proc. šilumai gaminti reikalingo biokuro kiekio, 2015 m. – ne mažiau nei 50 proc., šįmet – 100 proc.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2016, 12:55 PM, atnaujinta May 10, 2017, 11:19 AM

Šie tiekėjai – „Mažeikių šilumos tinklai“, „Tauragės šilumos tinklai“, „Litesko“ fil. „Kelmės šiluma“, „Skuodo šiluma“, „Ignalinos šilumos tinklai“ ir nepriklausomas reguliuojamas šilumos gamintojas „Matuizų plytinė“, rašoma Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) pranešime.

Šilumos tiekėjai ir nepriklausomi reguliuojami šilumos gamintojai biržoje 2014 m. turėjo įsigyti ne mažiau nei 10 proc. šilumai gaminti reikalingo biokuro kiekio, 2015 m. – ne mažiau nei 50 proc., šįmet – 100 proc.

Įvertinus, kiek konkrečiai kiekviena įmonė 2015 m. permokėjo už biokurą, įsigydama jį ne ekonomiškai naudingiausiu būdu, VKEKK įvertins nustatydama šilumos kainas ateities laikotarpiams.

Už tokius pažeidimus gali būti taikomos sankcijos, kaip numatyta Energetikos įstatyme, kurios gali siekti iki 1 proc. įmonių reguliuojamosios veiklos pajamų. VKEKK sprendimą dėl sankcijų taikymo kiekvienai įmonei individualiai turi priimti ne vėliau kaip per 6 mėnesius.

VKEKK iš viso vertino 57 energetikos įmonių (45 šilumos tiekėjų ir 12 nepriklausomų reguliuojamų šilumos gamintojų) 2015 m. biokuro pirkimus.

Be anksčiau minėtų ūkio subjektų dar 6 šilumos tiekimo įmonės ir 4 nepriklausomi reguliuojami šilumos gamintojai taip pat nenupirko biržoje numatyto biokuro kiekio, tačiau pateikė pagrindžiančius įrodymus, kad to negalėjo padaryti dėl objektyvių priežasčių – biržoje nebuvo reikiamos rūšies biokuro arba kitur tai daryti buvo ekonomiškai naudingiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.