Biomasės energetikos atstovams – plačios verslo galimybės Osle

Lietuvos ir Norvegijos biomasės energetikos įmonių atstovai lapkričio 22–23 d. Osle kviečiami dalintis patirtimi ir ieškoti naujų bendradarbiavimo galimybių žaliųjų inovacijų srityje. Ūkio ministerijos drauge su Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) organizuojamos kontaktų mugės tikslas – kurti palankesnes sąlygas dvišaliam bendradarbiavimui ir pažangių technologijų plėtrai.

Prganizuojamos kontaktų mugės tikslas – kurti palankesnes sąlygas dvišaliam bendradarbiavimui ir pažangių technologijų plėtrai.<br>Asociatyvi nuotr.
Prganizuojamos kontaktų mugės tikslas – kurti palankesnes sąlygas dvišaliam bendradarbiavimui ir pažangių technologijų plėtrai.<br>Asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2016, 2:51 PM, atnaujinta May 10, 2017, 7:17 AM

Ūkio viceministras Marius Skarupskas yra įsitikinęs, kad Lietuvos potencialas biomasės energetikos srityje yra didžiulis ir išnaudojamas ne iki galo. „Siekiant paskatinti konkurencinį pranašumą, turi būti orientuojamasi į inovatyvius, aplinkai nekenksmingus produktus ir technologijas. Privalome kryptingai koncentruotis į žaliuosius sprendimus, kurie sukurs pridėtinę ekonominę vertę mūsų šaliai“, – teigia M. Skarupskas.

Osle vyksiančios kontaktų mugės metu pasidalinti sukaupta patirtimi ir bendradarbiavimo idėjomis turės galimybę net 80 Lietuvos ir Norvegijos biomasės energetikos sektoriaus atstovų. Renginio dalyviai taip pat bus supažindinti su abiejų šalių situacija ir tendencijomis biomasės išteklių srityje, dvišalio bendradarbiavimo galimybėmis bei pažangiausiais šios srities išteklių panaudojimo būdais ir technologijomis, lankysis Norvegijos biomasės energetikos srityje veikiančiose pažangiose įmonėse ir organizacijose.

Lietuvos biomasės energetikos asociacijos prezidentė Vilma Gaubytė džiaugiasi, kad Lietuvos biomasės sektorius šiuo metu jau lygiuojasi su Skandinavijos šalimis. „Skandinavijos valstybės visame pasaulyje garsios pažangiu vietinių išteklių naudojimu, tačiau pastaruoju metu Lietuva ima rodyti pavyzdinę kryptį biomasės energetikos srityje net ir tokioms valstybėms kaip Norvegija“, – teigia V. Gaubytė.

Pasak jos, per pastaruosius metus sukurta reikalinga teisinė bazė ir palanki terpė veikti biokurą ir pažangias biomasės energetikos technologijas gaminančias įmones, kuriose šiandien dirba apie 7000 specialistų, ir šis skaičius dar gerokai augs. Lietuvos įmonių diegiamos naujausios technologijos vertinamos visoje Europoje. Skandinavija šiandien vis labiau atsigręžia į žaliųjų inovacijų, naujų sprendimų atsinaujinančios energetikos srityje paieškas, todėl matoma puiki niša Lietuvos ir Norvegijos bendradarbiavimui šiais klausimais.

Lapkričio pabaigoje organizuojama verslo kontaktų mugė – vienas iš verslo kontaktų mugių ciklo renginių, kurie numatyti pagal Žaliosios pramonės inovacijų programą. Š. m. birželio pradžioje Taline vyko informacinių ir ryšių technologijų (IRT), o rugsėjo pabaigoje Vilniuje – atliekų tvarkymo ir perdirbimo verslo kontaktų mugės. Tęsiant Lietuvos ir Norvegijos partnerystę žaliųjų inovacijų srityje, ateinančių metų vasarį Vilniuje savo patirtimi ir idėjomis dalinsis abiejų šalių profesionalai, kuriantys ir diegiantys energetiškai efektyvias technologijas.

Detalesnę informaciją ir renginio programą galite rasti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.