„Fortum“ Norvegijoje ketina įsigyti tris vėjo energijos projektus

„Fortum“ pasirašė sutartį dėl trijų vėjo energijos projektų įsigijimo iš Norvegijos įmonės „Nordkraft“. Šis sandoris apima jau veikiantį „Nygårdsfjellet“ vėjo elektrinių parką, taip pat „Ånstadblåheia“ ir „Sørfjord“ projektus, kuriems gauti visi reikiami leidimai.

„Fortum“ ir „Nordkraft“ susitarė dėl bendradarbiavimo statant ir eksploatuojant vėjo elektrinių parkus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Fortum“ ir „Nordkraft“ susitarė dėl bendradarbiavimo statant ir eksploatuojant vėjo elektrinių parkus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2016, 12:51 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 5:34 AM

Be to, „Fortum“ ir „Nordkraft“ susitarė dėl bendradarbiavimo statant ir eksploatuojant vėjo elektrinių parkus.

„Fortum“ tikisi, kad sandoris bus baigtas pirmąjį 2017 m. ketvirtį. Jo vertė nebus atskleidžiama. „Fortum“ ruošiasi „Ånstadblåheia“ ir „Sørfjord“ projektų statybos darbams, pradėti jų eksploataciją tikimasi 2018 ir 2019 metais. Įgyvendinus projektus, trijų vėjo elektrinių parkų suminė galia sieks maždaug 170 MW.

„Šių trijų puikių vėjo energetikos projektų įsigijimas visiškai atitinka mūsų strategiją plėstis saulės ir vėjo energetikos srityse. Tai, kad visi vėjo elektrinių parkai yra tame pačiame Norvegijos regione, padės labai efektyviai vykdyti eksploatacijos ir techninės priežiūros darbus. Be to, labai džiaugiuosi su „Nordkraft“ sudaryta bendradarbiavimo statant ir eksploatuojant vėjo elektrinių parkus sutartimi,“ – sakė Kari Kautinen, „Fortum“ vyresnioji viceprezidentė.

„Įmonei „Nordkraft“ tai yra svarbus strateginis žingsnis, užtikrinantis „Ånstadblåheia“ ir „Sørfjord“ vėjo projektų plėtrą bei kartu sumažinantis „Nordkraft Group“ kylančią finansinę riziką. Šis sandoris žymi ilgalaikės partnerystės su „Fortum“ pradžią, ir tikime, kad šis bendradarbiavimas bus naudingas abiem šalims,“ – sakė Eirik Frantzen, „Nordkraft“ generalinis direktorius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.