Japonijos „Hitachi Zosen“ nutraukė bylinėjimąsi dėl Vilniaus kogeneracinės jėgainės

Japonijos pramonės ir

Teismų informacinės sistemos „Liteko“ duomenimis, Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį patvirtino taikos sutartį ir bylą nutraukė.<br>V.Balkūno nuotr.
Teismų informacinės sistemos „Liteko“ duomenimis, Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį patvirtino taikos sutartį ir bylą nutraukė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2016, 12:17 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 5:43 AM

Japonijos korporacijos valdoma Šveicarijos bendrovė „Hitachi Zosen Inova“ ir jos partnerė Ispanijos „Abener Energia“ ketvirtadienį pasirašė taikos sutartį su „Lietuvos energijos“ valdoma Vilniaus kogeneracine jėgaine ir jėgainės statybų konkursą organizavusiu Verslo aptarnavimo centru, BNS informavo „Lietuvos energijos“ atstovė Ernesta Dapkienė.

„Taikos sutartis buvo pasirašyta ir nei viena iš šalių neturi viena kitai jokių pretenzijų“, – BNS teigė E.Dapkienė.

Teismų informacinės sistemos „Liteko“ duomenimis, Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį patvirtino taikos sutartį ir bylą nutraukė.

„Hitachi Zosen“ ir jos partnerė teismui buvo apskundusios Vilniaus kogeneracinės jėgainės konkurso dalį dėl atliekas deginančio kogeneracinio įrenginio statybų. Šiame konkurse Japonijos korporacija ir jos partnerė liko antra, o konkursą laimėjo Vokietijos koncernas „Steinmuller Babcock Environment“, didžiausia Lenkijos inžinerinių ir infrastruktūros objektų statybų grupė „Budimex“ ir Lietuvos dujotiekių statybos bendrovė „Kauno dujotiekio statyba“, su kuriomis buvo pasirašyta 178,29 mln. eurų vertės sutartis.

Vilniaus apygardos teismas spalio pabaigoje atmetė „Hitachi Zosen Inova“ skundą. Anksčiau „Lietuvos energija“ svarstė kreiptis į teismą, kad „Hitachi Zosen Inova“ atlygintų žalą dėl sustojusių statybų.

Lietuvos apeliacinis teismas spalį buvo sustabdęs rugsėjo pabaigoje pasirašytą Vilniaus kogeneracinės jėgainės atliekų deginimo dalies statybų sutartį.

Vilniaus kogeneracinės jėgainės biokuro deginimo įrenginius ir tiekimo infrastruktūrą už 149,65 mln. eurų turėtų įrengti Lenkijos energetikos objektų statytoja „Rafako“. Elektrinę planuojama pastatyti iki 2018 metų pabaigos.

Jėgainę ketinama statyti Jočionių gatvėje, šalia „Vilniaus energijos“ trečiosios termofikacijos elektrinės Gariūnuose ir sklypo, kuriame „Icor“ grupės įmonė „Reenergy“ planavo statyti atliekų deginimo gamyklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.