Turkijos parlamentas ratifikavo sutartį dėl dujų tiekimo

Turkijos parlamentas

Turkijos parlamentas ratifikavo sutartį dėl dujotiekio „Turkijos srautas“, skirto rusiškų dujų tranzitui į Europą per Turkiją, statybos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Turkijos parlamentas ratifikavo sutartį dėl dujotiekio „Turkijos srautas“, skirto rusiškų dujų tranzitui į Europą per Turkiją, statybos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-02 14:26, atnaujinta 2018-02-10 01:09

Šių metų spalio 10 dieną Stambule Maskva ir Ankara pasiekė dvišalį tarpvyriausybinį susitarimą dėl dujotiekio „Turkijos srautas“ statybos.

Dokumentą pasirašė Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas ir jo kolega iš Turkijos Beratas Albayrakas, dalyvaujant Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir Turkijos prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui. Pagal susitarimą numatyta iki 2019 m. gruodžio nutiesti dvi magistralinio vamzdyno atšakas Juodosios jūros dugnu.

Kaip rašo ELTA, dujotiekio statyba, kaip ir kiti projektai su Ankara, buvo įšaldyta 2015 m. gruodį, ženkliai pašlijus Maskvos ir Ankaros santykiams po pernai metų incidento, kai Turkija numušė Rusijos naikintuvą.

Šių metų rugpjūtį Maskva ir Stambulas nusprendė atnaujinti „Turkijos srauto“ projektą. Tikimasi, kad pirmoji „Turkijos srauto“ dujotiekio atšaka, kuria dujos būtų tiekiamos Turkijos vartotojams, bus nutiesta antrojoje 2019 m. pusėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.