„Rosneft“ akcijų kartu su šveicarais perka ir Kataro turto fondas

Kremlius paskelbė, kad

„Glencore“ ir Kataro turto fondas sumokės 11,3 mlrd. dolerių už „Rosneft“ akcijų paketą.<br>APF nuotr.
„Glencore“ ir Kataro turto fondas sumokės 11,3 mlrd. dolerių už „Rosneft“ akcijų paketą.<br>APF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir Lrytas.lt inf.

Dec 8, 2016, 12:13 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:52 PM

„Tai didžiausias privatizavimo sandoris, didžiausias pardavimas ir įsigijimas pasauliniame naftos bei dujų sektoriuje 2016 metais“, – pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Glencore“ ir Kataro turto fondas sumokės 11,3 mlrd. dolerių už „Rosneft“ akcijų paketą, tuo tarpu BP jau valdo 19,75 proc. Rusijos bendrovės akcijų. Maskva tebevaldo kontrolinį akcijų paketą.

Rusijos vyriausybė mėgina parduoti dalį valstybės turto, norėdama subalansuoti biudžetą dvejus metus trukusios recesijos laikotarpiu. Recesiją šalies ūkyje sukėlė smukusios pasaulinės naftos kainos ir Rusijai paskelbtos Vakarų sankcijos.

„Glencore“ bendrovės atstovai pareiškė, kad naujoji sutartis su „Rosneft“ galios penkerius metus ir padidins jos portfelį 220 tūkst. barelių per parą.

„Glencore“ akcijų vertė šiais metais smarkiai pašoko. Kataro turto fondas „Qatar Investment Authority“ yra vienas didžiausių investuotojų, investuojančių lėšas į „Glencore“.

„Rosneft“ vadovas Igoris Sečinas pareiškė, kad „Glencore“ ir Kataro fondas sudarys konsorciumą ir valdys akcijas lygiomis dalimis. Jis pridūrė, kad „Rosneft“, prieš sudarydama sandorį, derėjosi su daugiau kaip 30 galimų pirkėjų,.

Sandoriui finansuoti „Glencore“ ketina skirti 300 mln. eurų kaip nuosavo kapitalo indėlį. Likusią dalį finansuos bankai ir Kataro valstybinis turto fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.