Vilniaus autobusams tieks dyzeliną – prailgins jų kelią 1,6 mln. kilometrų

Viena iš Lietuvos mažmeninės degalų prekybos rinkos lyderių – „Statoil“ degalines valdanti bendrovė „Circle K Lietuva“ – dvejus metus dyzeliną tieks didžiausiam šalyje viešojo transporto parkui Vilniuje.

Per metus Vilniaus miesto autobusai nuvažiuoja vidutiniškai apie 27 mln. kilometrų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Per metus Vilniaus miesto autobusai nuvažiuoja vidutiniškai apie 27 mln. kilometrų.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-20 09:44, atnaujinta 2018-02-09 21:40

„Circle K Lietuva“ ir „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) šiemet lapkritį sudarė 5,938 mln. eurų (7,277 mln. eurų su PVM) vertės sutartį, pagal kurią į sostinės autobusų degalų bakus pradėtas pilti „Miles“ dyzelinas.

„Savivaldybės valdomos įmonės paskelbtą konkursą laimėjome pasiūlę mažiausią kainą, kuri buvo 35 tūkst. eurų geresnė nei antroje vietoje likusio ilgamečio degalų tiekėjo, ir įrodėme, kad tik atvira ir sąžininga konkurencija leidžia perkančiajai organizacijai užsitikrinti geriausias sąlygas, kurias gali pasiūlyti rinka.

Nors VVT konkurso sąlygose tokio reikalavimo nebuvo, tačiau Vilniaus autobusams tieksime mūsų klientų vertinamą, ypač kokybišką „Miles“ dyzeliną su specialiais priedais, kurie gerina variklio darbą ir sutaupo iki 3 proc. degalų sąnaudų“, – sako „Circle K Lietuva“ degalų kategorijos vadovas Ignas Klimaitis.

VVT duomenimis, per metus Vilniaus miesto autobusai nuvažiuoja vidutiniškai apie 27 mln. kilometrų. „Miles“ dyzelinas sostinės viešajam transportui gali padėti per metus sutaupyti išlaidų ir pailginti su tuo pačiu dyzelino kiekiu įveikiamą atstumą apie 810 tūkst. kilometrų, per dvejus metus – apie 1,6 mln. kilometrų.

„Vilniaus viešasis transportas“ eksploatuoja 389 autobusus, kurie Vilniaus gatvėmis važiuoja 72 autobusų maršrutais, 6 greitaisiais ir 5 naktiniais maršrutais. Per metus VVT autobusai nuvažiuoja 27 mln. kilometrų ir mes tikimės, kad su „Statoil“ degalais mūsų transporto priemonės matuos ilgesnius atstumus. Po pusmečio galėsime patvirtinti arba paneigti, kad šie degalai taupo mūsų sąnaudas“, – sako „Vilniaus viešojo transporto“ generalinis direktorius Gintaras Maželis.

Vilniuje eismo intensyvumas yra didžiausias tarp Lietuvos miestų, dažnai susidaro spūstys, o transportas, skaičiuojama, sugeneruoja apie 70 proc. teršalų kiekio.

„Atsižvelgiant į tai, kad Vilnius yra įsikūręs tarp kalvų ir turi problemų su užterštumu, „Miles“ dyzelinas, be kita ko, padės sumažinti anglies dvideginio bei kitų žalingų besioksiduojančių produktų išskyrimą į aplinką“, – sako I.Klimaitis.

„Statoil“ degalinėse parduodamo „Miles“ dyzelino sudėtyje yra valomųjų priedų, kurie neleidžia kauptis lipnioms nuosėdoms variklyje ir padeda efektyviau sudeginti degalus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.