„Fortum“ toliau investuoja – Švedijoje įsigijo „Turebergs Recycling“

„Fortum“ užbaigė „Turebergs Recycling“ įsigijimo iš „Turebergs Åkeri“ sandorį, kurio vertė – apie 11 mln. eurų (108 mln. Švedijos kronų).

„Fortum“ užbaigė „Turebergs Recycling“ įsigijimo iš „Turebergs Åkeri“ sandorį, kurio vertė – apie 11 mln. eurų (108 mln. Švedijos kronų).<br>Įmonės nuotr.
„Fortum“ užbaigė „Turebergs Recycling“ įsigijimo iš „Turebergs Åkeri“ sandorį, kurio vertė – apie 11 mln. eurų (108 mln. Švedijos kronų).<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-23 11:42, atnaujinta 2018-02-09 21:06

Svarbiausios „Turebergs Recycling“ ūkinės veiklos sritys – aplinkos apsaugos įrenginių statyba bei atliekomis kūrenamų jėgainių nuosėdinių pelenų perdirbimas ir apdorojimas.

Bendrovė turi sudariusi ilgalaikes sutartis su savo klientais, pagal kurias „Turebergs Recycling“ gauna degimo liekanas, po to jas apdoroja ir tokią išvalytą medžiagą panaudoja infrastruktūros statybose.

Itin svarbus šio proceso etapas yra metalų atskyrimas ir jų pakartotinis panaudojimas.

„Turebergs Recycling“, kurios metinė apyvarta siekia daugiau kaip 100 mln. Švedijos kronų, veikla iš esmės sutelkta Stokholmo rajone.

Labai pelningai dirbanti bendrovė bus integruota į „Fortum“ tvarių energetikos projektų miestams („City Solutions“) padalinį, kuris po „Ekokem“ įsigijimo 2016 m. rugpjūčio mėn. gali didžiuotis aukšto lygio kompetencija ir veikiančiu pelenų valymo verslu.

„Esame labai patenkinti „Turebergs Recycling“ įsigijimu, atspindinčiu ryžtingus mūsų žingsnius į antrinio medžiagų perdirbimo verslą.

Visiškas atliekų deginimo produktų panaudojimas ir metalų atskyrimas atitinka mūsų bendrovės viziją „Už švaresnį pasaulį“, nes padeda taupyti gamtos išteklius ir mažinti aplinkos taršą anglies dioksidu.

Įsigiję „Ekokem“, žengėme pirmąjį didelį žingsnį į žiedinę ekonomiką, o dabar, atsiradus patrauklioms galimybėms vietinėse ir kitų pasaulio šalių rinkose, tikimės augti toliau,“ – teigė „City Solutions“ vadovas Markus Rauramo.

„Sveikiname „Fortum“ tapus naujuoju „Turebergs Recycling“ savininku, turinčiu ilgalaikę nuosėdinių pelenų, susidarančių deginant atliekas, valymo ir perdirbimo patirtį. Žiedinė ekonomika vis labiau įsitvirtina, todėl tikimės, kad ir ateityje bendrovės veikla bus sėkminga,“ – pabrėžė „Turebergs Åkeri“ savininkas Daniel Bergholtz.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.