Persvarstomi planai dėl Vilniaus kogeneracinės elektrinės galios

Vyriausybė pasisako prieš tai,

Premjeras pasisakė prieš tai, kad reikėtų elektrinei atvežti atliekų iš užsienio.<br>T.Bauro nuotr.
Premjeras pasisakė prieš tai, kad reikėtų elektrinei atvežti atliekų iš užsienio.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2017, 8:34 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 11:03 PM

„Proceso stabdyti mes tikrai negalime, tai yra labai svarbus visomis prasmėmis objektas, jis yra pripažintas tokio svarbumo objektu, bet klausimų kyla ir bendruomenei, ir tikrai nemažai Vilniaus daliai, pirmiausia, dėl sveikatos, dėl galimo poveikio žmonių sveikatai“, – sakė S.Skvernelis.

Premjeras pasisakė prieš tai, kad reikėtų elektrinei atvežti atliekų iš užsienio.

„Tikrai nenorėtume, kad į šitą kogeneracinę elektrinę reikėtų importuoti atliekas iš užsienio. Kinta tie kiekiai, kalbame apie galingumo pakeitimą. Turime užtikrinti, kad būtų ir ekonomiškai pagrįstas efektyvus projektas, ir investicijų, kurios daromos kalbant apie Vilnių, kadangi tai yra Europos Sąjungos lėšos, jų rizika būtų pasverta. Dėl to sprendimai bus artimiausiu metu priimti, bet proceso tai nestabdo“, – trečiadienį sakė S.Skvernelis.

Kaip ELTA rašė, antradienį jėgainė pasirašė sutartį dėl darbų priežiūros su įmone „AF-Consult“. Bendrovės „Vilniaus kogeneracinė jėgainė“ generalinis direktorius Saulius Barauskas teigė, kad artimiausiu metu tikimasi pradėti objekto statybas, ir elektrinę pradėti eksploatuoti jau 2018-2019 m. šildymo sezonu.

Vilniaus kogeneracinė jėgainė priklauso valstybės valdomai energetikos įmonių grupei „Lietuvos energija“. Jėgainės projektą Vyriausybė yra pripažinusi valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Numatoma bendra projekto vertė siekia apie 350 mln. eurų. Europos investicinis bankas statyboms skyrė 190 mln. eurų paskolą. Suomijos energetikos bei pramonės sektorius konsultuojanti „AF-Consult“ yra vienos didžiausios Europoje švediško kapitalo nepriklausomos inžinerinės konsultacinės bendrovės „AF“ antrinė bendrovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.