JAV smogus raketų smūgį Sirijos karinei bazei Homse, nafta brangsta

. „Brent“ rūšies naftos kaina

„Brent“ rūšies naftos kaina penktadienį pirmą kartą nuo kovo 7 dienos viršijo 56 JAV dolerius už barelį, reaguodama į JAV raketų smūgį Sirijos karinei bazei Homse, rodo penktadienio prekybos duomenys.<br>123rf nuotr.
„Brent“ rūšies naftos kaina penktadienį pirmą kartą nuo kovo 7 dienos viršijo 56 JAV dolerius už barelį, reaguodama į JAV raketų smūgį Sirijos karinei bazei Homse, rodo penktadienio prekybos duomenys.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2017, 10:40 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 11:07 PM

Penktadienio rytinėje prekyboje „Brent“ rūšies naftos birželio mėnesio pristatymo ateities sandorių kaina pašoko 1,53 proc. ir siekė 55,73 JAV dolerio už barelį. Kiek anksčiau naftos kaina pirmą kartą nuo kovo 7 d. viršijo 56 dolerių už barelį ribą, pasiekusi 56,08 dolerio už barelį.

JAV „West Texas Intermediate“ naftos gegužės mėnesio pristatymo ateities sandorių kaina penktadienį, palyginti su ketvirtadienio vakarine prekyba, padidėjo 1,72 proc., iki 52,58 dolerio už barelį. Kiek anksčiau šios naftos rūšies kaina pirmą kartą nuo kovo 8 dienos buvo pasiekusi 52,94 dolerio už barelį ribą.

Naktį į penktadienį JAV prezidentas D. Trampas pranešė nurodęs smogti raketų smūgį Sirijos aerodromui. JAV atstovų duomenimis, apie 60 raketų „Tomahawk“ buvo paleista iš karinių laivų Viduržemio jūroje į aerodromą Homso provincijoje. Pasak JAV pareigūnų, kaip tik iš ten antradienį pakilo Sirijos karinių oro pajėgų lėktuvai su cheminiu ginklu.

Žiniasklaida pažymi, jog tai buvo pirmoji tiesioginė Jungtinių Valstijų ataka prieš Sirijos vyriausybės ginkluotųjų pajėgų pozicijas ir radikaliausias JAV prezidento Donaldo Trampo (Donald Trump) sprendimas nuo jo inauguracijos. JAV prezidentas iš anksto nepaskelbė apie ataką, nors jis ir kiti pareigūnai ketvirtadienį ne kartą griežtai įspėjo Sirijos vyriausybę.

Per antskrydį sukilėlių kontroliuojamame Idlibo provincijos Chan Šeichuno mieste antradienį, aktyvistų duomenimis, žuvo 86 žmonės, dešimtys buvo sužeisti.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.