„Axis Technologies“ ėmėsi nemenko projekto Norvegijoje

Įmonių grupės „Axis Industries“ bendrovė „Axis Technologies“ žengė naują žingsnį į Skandinavijos šalių rinką. Lietuviai tieks ir įrengs dūmų kondensacinį ekonomaizerį Lilehamerio vandens šildymo katilinėje. „Axis Technologies“ pasirašė sutartį su kompanija „Eidsiva Bioenergi AS“, kuri Lilehameryje centralizuotai tiekia šilumą.

Viena „Axis Technologies“ paslaugų – biokuro laboratoriniai tyrimai.<br>„Axis Technologies“ archyvo nuotr.
Viena „Axis Technologies“ paslaugų – biokuro laboratoriniai tyrimai.<br>„Axis Technologies“ archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2017, 10:38 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 7:23 PM

„Produktų ir paslaugų eksporto plėtra į Skandinaviją yra vienas pagrindinių mūsų tikslų. Energetikos projektus jau įgyvendiname Švedijoje, laimėtas konkursas Norvegijoje – kol kas pirmoji kregždė šioje šalyje. Kaip įprasta, užsakovui pateikėme individualų techninį sprendimą“, – sakė „Axis Technologies“ vadovas Giedrius Vaitkevičius.

„Axis Technologies“, kuri konkurse varžėsi su Skandinavijos energetikos įmonėmis, pateiktas pasiūlymas buvo pripažintas geriausiu, įvertinus techninį išpildymą, panašių projektų įgyvendinimo patirtį ir įrenginių gamybos, pristatymo bei įrengimo kainą.

Lietuviai kondensacinį ekonomaizerį įdiegs per metus. Šis patobulinimas leis įmonei „Eidsiva Bioenergi AS“ sutaupyti 20 – 25 proc. kuro tam pačiam kiekiui šilumos pagaminti ir mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimus.

„Eidsiva Bioenergi AS“ yra trečia pagal dydį energijos gamybos kompanija Norvegijoje, užsiimanti centralizuotu šilumos tiekimu. Bendrovė per metus pagamina apie 400 GWh šiluminės energijos. „Eidsiva Bioenergi AS“ priklauso „Eidsiva Group“ grupei, kurioje dirba 1000 darbuotojų.

Skandinavijos rinkoje „Axis Technologies“ dirba nuo 2015 m. Šiuo metu bendrovė baigia didžiausią projektą, įgyvendinamą Švedijoje – energetikos kompanijai „Savsjo Energi“ Savsjo mieste pastatė 8 MW biokuro katilinę „iki rakto“.

2016 metais „Axis Technologies“ Švedijos medžio apdirbimo įmonės „Hilmer Andersson“ atnaujinamai biokuro katilinei tiekė biokuro pakurą, katilą ir elektrostatinį filtrą. Švedijoje „Axis Technologies“ taip pat yra įrengusi dūmų kondensacinį ekonomaizerį biokuro katilinėje Gislaved mieste.

„Axis Technologies“ yra „Axis Industries“ įmonių grupės įmonė, kurianti biokuro katilinių ir elektrinių technologinę įrangą, statanti sudėtingus industrinius objektus.

Bendrovė yra įgyvendinusi daugiau nei 200 biokuro projektų Baltijos šalyse ir kitose užsienio valstybėse. Įmonė teikia kompleksines paslaugas: atlieka objektų techninę ekspertizę, projektuoja, kuria, montuoja, paleidžia ir derina katilinių ir elektrinių įrangą, teikia profesionalias automatizavimo ir techninės priežiūros paslaugas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.