Elektrinę priglaus „Lietuvos energija“

Valstybės valdoma energetikos grupė „Lietuvos energija“ ir sostinės šilumos ūkį valdanti bendrovė Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) bei jos akcininkė Vilniaus savivaldybė sutarė bendradarbiauti.

Nebeveikianti termofikacinė elektrinė bus perimta už beveik 10 mln. eurų.<br>T.Bauro nuotr.
Nebeveikianti termofikacinė elektrinė bus perimta už beveik 10 mln. eurų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2017, 4:39 PM

„Lietuvos energija“ įsipareigojo iki spalio iš VŠT už 9,935 mln. eurų perimti Vilniaus trečiąją termofikacinę elektrinę (TEC-3).

Savo ruožtu VŠT galės įsigyti iki 5 proc. „Lietuvos energijos“ statomos Vilniaus kogeneracinės jėgainės akcijų, jeigu tam pritars Europos Komisija, Europos investicijų bankas ir Konkurencijos taryba.

Pasak sostinės vicemero ir VŠT stebėtojų tarybos pirmininko Valdo Benkunsko, įgyvendinus projektą iš biokuro ir išrūšiuotų buitinių atliekų gaminama šiluma bus pigesnė, o miestas, tapęs projekto dalininku, kontroliuos, kad jėgainės veikla būtų skaidri ir efektyvi.

Vilniaus taryba bendradarbiavimo sutarčiai pritarė balandžio pabaigoje. Kartu buvo pritarta ir Vilniaus kogeneracinės jėgainės aukštingumui, kurio reikėjo pradėti įgyvendinti 328 mln. eurų vertės projektą.

Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Arvydas Darulis anksčiau sakė, kad jei TEC-3 liktų VŠT rankose, jos veiklos atnaujinimas užtruktų metus ir kainuotų 1,5 mln. eurų, o per pirmuosius veiklos metus ji patirtų maždaug 1 mln. eurų nuostolių.

Anot jo, TEC-3 reikėtų sumontuoti naujus išmetamųjų dalelių filtrus, kurie kainuotų 3–4 mln. eurų.

Skaičiuojama, kad atliekų deginimas Vilniaus regionui kasmet leis sutaupyti apie 10 mln. eurų. Be to, dėl pigesnės šilumos gamybos vilniečiai kasmet sutaupys apie 13 mln. eurų. (BNS, LR)

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.