Saulius Skvernelis „Orlen“ reikalus su Jarosławu Kaczynskiu tvarkė...prie alaus bokalo

Ne su prezidentu Andrzejumi Duda, ne su premjere Beata Szydło, bet su  partijos „Teisė ir teisingumas“ (TTP) pirmininku Jarosławu Kaczynskiu prie alaus bokalo pernai rudenį susitiko naujasis Lietuvos premjeras. Susitiko tam, kad užbaigtų Lenkijos ir Lietuvos ginčą dėl Mažeikių – rašo portale „fakt.pl“ Agnieszka Burzyńska.

 „Orlen“ veiklos Lietuvoje svarba yra neabejotina, mes esame suinteresuoti šia investicija ir dėsime visas pastangas“, – kalbėjo tuomet S.Skvernelis.<br> Privataus archyvo nuotr.
 „Orlen“ veiklos Lietuvoje svarba yra neabejotina, mes esame suinteresuoti šia investicija ir dėsime visas pastangas“, – kalbėjo tuomet S.Skvernelis.<br> Privataus archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2017, 4:47 PM, atnaujinta Aug 4, 2017, 6:49 AM

Iki šiol apie susitikimą nebuvo skelbta, tačiau anot „fakt.pl", būtent tada buvo susitarta dėl „Orlen Lietuva“ gamyklos Mažeikiuose likimo.

Rezultato ilgai laukti nereikėjo.

Prieš mėnesį Lietuvos geležinkelių bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“ ir „PKN Orlen“ patronuojamoji bendrovė, arba „Orlen Lietuva“, pasirašė susitarimą, kuris užbaigė keletą metų trukusį ginčą dėl krovinių gabenimo geležinkeliu tarifų. Tai žingsnis, kuris turi išgelbėti Mažeikių naftos perdirbimo gamyklą. Susitarimo, kuris yra persilaužimas pastaruoju metu bloguose Lietuvos ir Lenkijos santykiuose, pasirašymo iškilmėse, be kitų, dalyvavo Lietuvos premjeras S.Skvernelis, Senato pirmininko pavaduotojas Adamas Bielanas ir „PKN Orlen“ prezidentas Wojciechas Jasińskis.

„Orlen“ veiklos Lietuvoje svarba yra neabejotina, mes esame suinteresuoti šia investicija ir dėsime visas pastangas“, – kalbėjo tuomet S.Skvernelis. Jam pritarė A.Bielanas. „Prezidentas W.Jasińskis išsprendė didžiausią geopolitinę problemą tarp mūsų dviejų šalių“, – sakė jis.

Tačiau lemiamas susitikimas sprendžiant Mažeikių likimą įvyko Varšuvoje  praėjusių metų lapkritį. Ir be W.Jasińskio.

Lietuvos ministras pirmininkas su savo patarėju, buvusiu puikiu krepšininku Tomu Pačėsu, viename iš Varšuvos restoranų susitiko su J. Kaczyńskiu ir A.Bielanu. Ten buvo sutarta, kad reikia išgelbėti investiciją, kuri buvo prezidento Lecho Kaczyńskio (žuvo 60 metų) pasididžiavimas ir džiaugsmas, baigia savo straipsnį S. Burzyńska portale „fakt.pl“. Na, straipsnio autorė tikrai garsų mūsų krepšininką, ilgą laiką treniravusį Lenkijos klubo komandą ir „Lietuvos rytą“, pareigose „paaukštino“ nepelnytai. Nebent jis yra slaptas S.Skvernelio patarėjas, kaip ir susitikimas prie alaus bokalo.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.