Liepą Lietuvos elektrinės pagamino mažiausiai elektros nuo metų pradžios

 

 Lietuva liepą importavo 88 proc. suvartotos elektros energijos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Lietuva liepą importavo 88 proc. suvartotos elektros energijos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-11 14:02

Liepą vidutinė elektros kaina rinkoje augo visose Baltijos jūros regiono valstybėse, išskyrus Lietuvą ir Latviją. „Nord Pool“ Lietuvos prekybos zonoje vidutinė elektros kaina sumažėjo 5 proc. iki 36,3 eurų už megavatvalandę (EUR/MWh).

Palyginti su praėjusių metų liepa, kaina buvo 8 proc. mažesnė. Žemesnę kainą formavo 3 proc. mažėjęs elektros poreikis ir palankios sąlygos importuoti elektrą iš kaimyninių šalių. 

Lietuva importavo 88 proc. suvartotos elektros, 26 proc. iš Švedijos, 28 proc. – iš Latvijos, Estijos ir Suomijos, 38 proc. – iš Rusijos ir Baltarusijos, 8 proc. – iš Lenkijos. Nors liepą Lietuvos ir Švedijos jungtis „NordBalt“ neveikė daugiau kaip dvi savaites, importo srautas iš Švedijos, palyginti su birželiu, nesumažėjo. 

Praėjusį mėnesį Lietuvos elektrinės pagamino 156 gigavatvalandžių elektros. Palyginti su birželiu, vėjo elektrinėse gamyba smuko daugiau nei penktadaliu, o šiluminės elektrinės negamino visai. Iš viso Lietuvos elektrinės pagamino ketvirtadaliu mažiau elektros nei birželį ir 4 proc. mažiau nei pernai liepą. 

Vidutinė „Nord Pool“ sistemos kaina išaugo 7 proc. Daugiausiai – po 12 proc. – kainos kilo Estijos ir Suomijos prekybos zonose 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.