KN terminalams - našus rugpjūtis

Naftos ir suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalų operatorė KN (AB „Klaipėdos nafta“) rugpjūčio mėnesį į talpyklas perkrovė 627 tūkst. tonų naftos produktų, o tai bemaž 44 procentais viršijo praėjusių metų rugpjūčio mėnesio krovą.

„Klaipėdos nafta“ krovos rezultatai laipsniškai vejasi praėjusius bendrovei rekordinius metus.<br>G.Pilaičio nuotr.
„Klaipėdos nafta“ krovos rezultatai laipsniškai vejasi praėjusius bendrovei rekordinius metus.<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-07 09:15

AB „Klaipėdos nafta“ krovos rezultatai laipsniškai vejasi praėjusius bendrovei rekordinius metus. Šį rugpjūtį Klaipėdos bei Subačiaus naftos terminaluose į talpyklas perkrauta 627 tūkst. tonų naftos produktų, tai yra 43,8 proc. daugiau nei pernai rugpjūčio mėn., kai buvo perkrauta 436 tūkst. tonų. Tokiam šuoliui daugiausiai įtakos turėjo stabilizavusi geopolitinė situacija ir intensyvi autocisternų aikštelės krovinių apyvarta.

„Verslo santykiuose, veikiamuose geopolitinių srovių, verslo logika, pagrįsta skaičiais ir optimalių sprendimų paieškomis, galutiniame rezultate nusveria. Mūsų klientai, pirmiausiai, įvertina logistinius kaštus ir teikiamų paslaugų greitį bei kokybę, todėl tikiu, kad Klaipėdos uostas ir KN terminalai ir ateityje išlaikys aukštą profesionalumo bei kokybės kartelę, kuri yra pagrindinis konkurencinis įrankis“, – komentuoja Mindaugas Jusius, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

Nuo metų pradžios į bendrovės talpyklas perkrauta beveik 4,56 mln. tonų naftos produktų, tai yra 15,8 proc. mažiau nei atitinkamu praėjusių metų periodu, kai perkrauta 5,4 mln. tonų. Pasak KN vadovo, praėjusių metų antrajame pusmetyje susvyravę krovos srautai pradėjo ženkliau didėti tik šių metų pavasarį, tai lėmė tiek jau įvardintos geopolitinės priežastys, tiek ir diversifikuotų krovinių šaltinių įtaka.

Išaugusi naftos produktų krova rugpjūtį lėmė ir 76-iais proc. didesnes pajamas: preliminariai Subačiaus ir Naftos terminaluose uždirbta 3,7 mln. Eur, kai pernai – 2,1 mln. Eur. Nuo metų pradžios bendrovės naftos terminalai uždirbo 24,5 mln. eurų pardavimo pajamų – 14,4 proc. mažiau nei pernai.

SGD terminalo veiklos apimtys rugpjūtį pasiekė aukštumas, kai buvo išdujinta ir į gamtinių dujų perdavimo sistemą patiekta beveik 2,2 mln. MWh gamtinių dujų. Palyginti, pernai rugpjūtį išdujinta 0,84 mln. MWh. Skaičiuojant nuo metų pradžios iš viso išdujinta ir perkrauta 8,7 mln. MWh dujų, mažiau nei pernai, kai pasiektas 11 mln. MWh rodiklis. Pagrindinė mažesnio šiųmečio srauto priežastis – terminalo naudotojų užsakyti mažesni pajėgumai.

Preliminariai SGD terminalas rugpjūtį uždirbo 5,6 mln. eurų pajamų, o pernai lyginamuoju laikotarpiu – 5,5 mln. eurų. Per aštuonis šių metų mėnesius SGD terminalas uždirbo 46,1 mln. eurų pajamų, kurios yra 2,4 proc. didesnės lyginant su atitinkamu periodu pernai. SGD terminalo pajamas sudaro SGD lėšų administratoriaus apskaičiuota saugumo dedamosios dalis, skirta kompensuoti SGD terminalo eksploatacijos sąnaudas, bei SGD dujinimo ir perkrovos pajamos.

Iš viso KN nuo metų pradžios uždirbo 70,6 mln. eurų pajamų – 3,3 proc. mažiau nei pernai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.