R. Juozaitis: buvęs „Belenergo“ vadovas investuoti Baltarusijoje kvietė ir daugiau lietuvių

Buvęs Baltarusijos valstybinio koncerno „Belenergo“ vadovas Sergejus Belyj kvietė lietuvius kaimyninėje šalyje statyti saulės elektrines. Tačiau tokiais kvietimais ne visi susidomėjo, sako Pasaulio energetikos tarybos Lietuvos komiteto pirmininkas, buvęs „Lietuvos energijos“ vadovas Rymantas Juozaitis.

„Kvietė statytis saulės elektrines Baltarusijoje“, - sakė R.Juozaitis. Tačiau jis tikino, kad į tokius kvietimus buvo žiūrima skeptiškai.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
„Kvietė statytis saulės elektrines Baltarusijoje“, - sakė R.Juozaitis. Tačiau jis tikino, kad į tokius kvietimus buvo žiūrima skeptiškai.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2017, 2:48 PM, atnaujinta Sep 27, 2017, 2:52 PM

Taip jis kalbėjo Seimo nario socialdemokrato Artūro Skardžiaus šeimos interesus energetikoje narpliojančios Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje.

„Kvietė statytis saulės elektrines Baltarusijoje“, - sakė R.Juozaitis. Tačiau jis tikino, kad į tokius kvietimus buvo žiūrima skeptiškai.

„Ten teisinė sistema dirba vertikaliai. Jeigu nepatikai, tai nepatikai - ir viso gero“, - pridūrė jis.

S.Belyj yra Baltarusijos energetikos įmonės „Investenergostroj“, kurios dalį valdo ir Skardžiaus šeima, akcininkas - jis turi 20 proc. akcijų.

Kvietimą investuoti Baltarusijoje teigė gavęs ir Skardžių šeimos draugas Romualdas Patalavičius, įsigijęs akcijų per jo valdomą įmonę „Enga“. Pasak R.Patalavičiaus, pradėti verslą Baltarusijoje paskatino „aukščiausiųjų šalies vadovų kalbos apie bendradarbiavimą su Baltarusija“.

„Buvo bandoma atskirti politinius santykius nuo verslo“, - komisijos posėdyje teigė R.Patalavičius.

„Mūsų įmonė įsigijo („Investenergostroj“ akcijų - BNS) iš S.Belyj“, - teigė jis.

Pasak R.Patalavičiaus, „Enga“ 2015 metais įsigijo 80 proc. „Investenergostroj“ akcijų, vėliau dalį jų (40 proc.) pardavė A.Skardžiaus žmonai Snieguolei ir Rusijos piliečiui Rustemui Nigmetzianovui, turinčiam leidimą gyventi Lietuvoje (abiem po 20 proc.).

Elektrą gaminančiai „Investenergostroj“ A.Skardžiaus šeima yra suteikusi paskolą. Tokias paskolas, pasak R.Patalavičiaus, įmonei suteikė ir kiti akcininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.