Elektrą Lietuvai tiekiančių estų užmojis – vartotojams siūlys ir dujas

 

 Nepriklausomas energijos tiekėjas „Enefit“ žengia į dujų rinką. Verslo klientams nuo šiol siūlys naujų dujų produktų.
 Nepriklausomas energijos tiekėjas „Enefit“ žengia į dujų rinką. Verslo klientams nuo šiol siūlys naujų dujų produktų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2017, 10:04 AM

 

Nepriklausomas energijos tiekėjas „Enefit“ žengia į dujų rinką ir verslo klientams nuo šiol siūlys naujų dujų produktų. Didžiausiam energijos gamintojui Baltijos šalyse „Eesti energia“ priklausanti bendrovė prekybą dujomis pradeda pasikeitus situacijai dujų rinkoje, kurioje iki šios vasaros galiojo kompensacija už rusiškas dujas. Šiuo metu turėdama daugiau kaip 1 tūkst. klientų ir pradėdama prekybą dujomis, „Enefit“ tampa universaliu energijos tiekėju. 

„Pastaruosius keletą metų Lietuvos dujų rinkoje taikyta speciali kompensacija už rusiškas dujas, todėl teoriškai Lietuvos dujų rinka buvo atvira, tačiau realybėje ji sklandžiai pradeda funkcionuoti tik dabar, nes įmonės, norėdamos sudaryti sutartis dėl dujų tiekimo kitiems metams, jau gali rinktis iš kelių nepriklausomų energijos tiekėjų, – teigia „Enefit“ valdybos pirmininkas Lietuvoje Janis Bethers. – Nuo 2018-ųjų pradžios laukiame didelio rinkos dalyvių aktyvumo ir su tuo siejame savo plėtros galimybes pritaikant nepriklausomoje elektros rinkoje įgytą patirtį“.

Pasak J. Bethers, per artimiausius mėnesius Lietuvos dujų rinkoje tikimasi panašaus klientų susidomėjimo nepriklausomų tiekėjų pasiūlymais kaip ir kaimyninėje Latvijos rinkoje, kuri juridiniams klientams tapo atvira šią vasarą.

Kaimyninės šalies dujų rinkoje stebėtas itin didelis rinkos dalyvių aktyvumas – nuo pat pirmos dienos veiklą rinkoje pradėjo 6 nepriklausomi dujų pardavėjai, o įmonės aktyviai rinkosi naujus dujų tiekėjus. Per šį laikotarpį „Enefit“ sudarė apie 300 sutarčių dėl dujų pardavimo, kas kelis kartus pranoko rinkos dalyvių aktyvumą atsivėrus elektros rinkai ir bendrovei leido tapti antra pagal dydį dujų pardavėja šioje šalyje.

Remdamasi savo patirtimi Latvijoje ir Estijoje, kurioje grupės įmonė dujas tiekia nuo 2013-ųjų, „Enefit“ klientams Lietuvoje ketina siūlyti įvairiems poreikiams pritaikytus dujų produktus įskaitant dujų įsigijimą už fiksuotą ir biržos „spot“ kainą. 

„Iš elektros pardavėjo tapę universaliu energijos pardavėju, verslo klientams toliau siūlysime ne tik konkurencingą kainą, bet ir lanksčias, į konkrečius įmonių poreikius orientuotas dujų įsigijimo sąlygas be įsipareigojimo suvartoti iš anksto nustatytą energijos kiekį“, – sako J. Bethers, kuris įmonėms rekomenduoja pasinaudoti atsivėrusiomis laisvos dujų rinkos galimybėmis ir apsvarstyti dujų įsigijimo pasiūlymus bent iš 3 skirtingų tiekėjų.

„Enefit“ vertinimu, ilgalaikėje perspektyvoje sklandžiai funkcionuojanti dujų rinka ir atsiradusi sveika konkurencija tarp nepriklausomų energijos tiekėjų sudarys didesnes pasirinkimo galimybes įmonėms ir lems labiau prognozuojamas dujų kainas.

„Enefit“ žingsnis į šalies dujų rinką yra strateginės „Eesti energia“ plėtros Baltijos jūros regione dalis. Šių metų vasarą bendrovė „Enefit Sp. z o.o.“ pradėjo veiklą Lenkijos rinkoje, kur verslo klientams siūlo įsigyti elektros ir dujų. Rugsėjo mėnesį taip pat skelbta, kad nuo kitų metų „Enefit“ kaip nepriklausomas elektros tiekėjas pradės veikti Suomijos ir Švedijos rinkose.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas