Kompensacijos už šildymą – iš savivaldybių kišenės

Kompensacijas už šildymą žmonėms savivaldybės privalės mokėti iš savo lėšų - papildomų pinigų iš valstybės biudžeto joms nebus skirta, sako finansų ministras Vilius Šapoka. Anot jo, dėl ekonomikos augimo kitąmet savivaldybės turėtų gauti 200 mln. eurų papildomų pajamų.

 Kompensacijos nuo spalio bus mokamos gyventojams, kurių išlaidos šildymui viršija 10 proc. jų pajamų. <br> M.Patašiaus nuotr. 
 Kompensacijos nuo spalio bus mokamos gyventojams, kurių išlaidos šildymui viršija 10 proc. jų pajamų. <br> M.Patašiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2017, 12:19 PM

„Savivaldybėms socialiniai sričiai yra skiriamos tikrai milžiniškos sumos. Yra panaudojama vos puse jų. Tai tikrai Vyriausybė nesiūlys skirti papildomai lėšų dar ir atsižvelgiant į tai, kad savivaldybių biudžetai kitais metais dėl ekonomikos ir atlyginimų augimo padidės daugiau negu 200 mln. eurų“, - trečiadienį Seime žurnalistams sakė V.Šapoka.

Kompensacijos nuo spalio bus mokamos gyventojams, kurių išlaidos šildymui viršija 10 proc. jų pajamų. Anksčiau šis barjeras buvo 20 proc.

Nuo 2018 metų, padidinus PVM lengvatą iki 15 proc., žadama iki 15 proc. kilstelti ir pajamų, išleidžiamų šildymui, kartelę. Kompensacijos skaičiuojamos, iš šeimos pajamų atėmus valstybės remiamas pajamas, kurios vienam asmeniui dabar sudaro 102 eurus, bet valdžia žada šią ribą didinti.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skaičiavimais, į kompensacijas pretenduoja apie 250 tūkst. gyventojų. 2016 metais tam išleista 17,9 mln. eurų.  

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.