Automobilių nuomos sutartis „Lietuvos energija“ tikisi pasirašyti iki vasaros

Valstybės valdoma energetikos grupė „Lietuvos energija“ sutartis dėl beveik 1,3 tūkst. automobilių nuomos su tiekėjais tikisi pasirašyti iki šių metų vasaros.

Lietuvos energija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos energija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 15, 2018, 11:29 AM

Bendrovė pranešė, kad atlikusi rinkos analizę ir išankstinę konsultaciją su galimais paslaugos tiekėjais, pirkimą išskaidė į vienuolika dalių.

Grupė tikisi, kad pirkimas bus baigtas ir sutartys penkeriems metams (išskyrus elektromobilius ir įkraunamus hibridinius automobilius, kurie bus nuomojami trejiems metams) pasirašytos iki šių metų birželio. Konkursą laimėję tiekėjai automobilius turės pristatyti per 4 mėnesius nuo sutarties pasirašymo dienos.

Konkurso nugalėtojai bus vertinami remiantis ekonominio naudingumo kriterijais.

„Lietuvos energijos“ grupė ketina nuomotis apie 1270 transporto priemonių, didžiąją dalį jų – daugiau kaip 1 tūkst. automobilių, sudarys gamybinis ir aptarnaujantis transportas. Juo daugiausia naudojasi „Energijos skirstymo operatorius“, aptarnaudamas dujų ir elektros skirstymo tinklus. Kiti automobiliai skirti įmonių administravimo tikslams ir įmonių bendro naudojimo automobilių parko vystymui.

„Lietuvos energijos“ ir jos antrinės įmonės „NT Valdos“ 2015 metais sudarytas 19,8 mln. eurų vertės daugiau nei 1,1 tūkst. automobilių nuomos sandoris praėjusių metų pradžioje sulaukė Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) dėmesio. Pastaroji paskelbė, kad konkursas vyko fiktyviai, iš anksto žinant jo laimėtoją, todėl rekomendavo nutraukti sutartis bei skelbti naujus pirkimus, juos išskaidant.

Gruodį „Lietuvos energija“ paskelbė atskirianti „NT Valdų“ transporto veiklą ir perduodanti ją naujai bendrovei – ją vėliau planuojama parduoti.

„NT Valdos“ valdo daugiau kaip 2 tūkst. įvairios klasės lengvųjų   automobilių , specialios paskirties technikos ir mechanizmų. Maždaug pusę jų įmonė nuomoja rinkai, o likusią dalį – „Lietuvos energijos“ grupės įmonėms.

 

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.