Nord Stream 2 leista tiesti dujotekį Vokietijos vandenyse

Kompanija „Nord Stream 2“ AG šiandien gavo leidimą „Nord Stream 2” dujotekio statybai ir eksploatacijai Vokietijos teritoriniuose vandenyse ir pakrantės teritorijoje Lubmine, šalia Greifsvaldo.

Politologė „Nord Stream 2“ siūlo vertinti kariniu aspektu.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Politologė „Nord Stream 2“ siūlo vertinti kariniu aspektu.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2018, 1:47 PM, atnaujinta Jan 31, 2018, 1:50 PM

Štralzundo kasybos tarnyba oficialiai pritarė šiai 55 km ilgio dujotekio atkarpai,
vadovaudamasi Energetikos pramonės įstatymu (EnWG).

„Gautas leidimas yra didelio masto planavimo ir konsultacijų procesų rezultatas. „Nord Stream 2“ suvokia savo atsakomybę už jautrios ekosistemos išsaugojimą ir atsižvelgia į visus aplinkosauginius ypatumus projekto planavimo stadijoje. Be to, mes kreipiame dėmesį ir į kitų suinteresuotų šalių, tokių kaip laivybos ar turizmo industrijų, interesus“, -sako Jens Lange, „Nord Stream 2“ leidimų gavimo vadovas Vokietijoje. 

„Šis leidimas yra svarbus žingsnis kompleksiniame viso projekto leidimų gavimo procese“. 2017 m. lapkričio mėn. pradžioje „Nord Stream 2“ AG gavo Štralzundo kasybos tarnybos pritarimą „Nord Stream 2“ dujotekio kasybos darbams Vokietijos kontinentiniame šelfe (Vokietijos išskirtinės ekonominės zonos atitikmuo, IEZ). 

Tai yra būtina išankstinė sąlyga Valstybinei Jūrų ir Hidrografijos agentūrai (BSH) išduoti leidimą Vokietijos IEZ, kuris planuojamas gauti pirmajame 2018 m. ketvirtyje. Nacionalinės leidimų išdavimo procedūros kitose keturiose dujotekio maršruto šalyse – Rusijoje, Suomijoje, Švedijoje ir Danijoje – vyksta pagal planą. „Nord Stream 2“ įgyvendino visus reikalavimus ir tikisi, kad leidimai bus išduoti laiku iki suplanuotos dujotekio statybos pradžios 2018 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.