„Gazprom“ kirto Ukrainai – nutraukė dujų tiekimą

Viešosios akcinės bendrovės „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas Aleksandras Medvedevas pareiškė, kad bendrovė nuo kovo 1 dienos nutraukia Ukrainos bendrovei „Naftogaz Ukrainy“ dujų tiekimą, rašo portalas „gazeta.ru“, remdamasis savo korespondento pranešimu.

„Gazpromas“ tikrai gavo pinigų iš nacionalinės akcinės bendrovės „Naftogaz Ukrainy“ kaip užmokestį už dujų tiekimą kovo mėnesį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Gazpromas“ tikrai gavo pinigų iš nacionalinės akcinės bendrovės „Naftogaz Ukrainy“ kaip užmokestį už dujų tiekimą kovo mėnesį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2018, 2:07 PM

„Gazprom“ tikrai gavo pinigų iš nacionalinės akcinės bendrovės „Naftogaz Ukrainy“ kaip užmokestį už dujų tiekimą kovo mėnesį. Tačiau, kaip sakoma, „prieš Velykas kiaušinėlis brangus“, cituoja A.Medvedevą leidinys (šios rusiškos patarlės prasmė – vertinga ir malonu yra tai, kas padaryta ar gauta laiku. – Red.). Šiandien, pasak A.Medvedevo, nesuderinta papildoma sutartis, kuri turėjo papildyti veikiančią sutartį su minėta Ukrainos bendrove dėl dujų tiekimo. O ji buvo būtina norint, kad dujos būtų pradėtos tiekti.

A.Medvedevas pažymėjo, kad susiklosčius tokiai situacijai bendrovė „Gazprom“ grąžino Ukrainai visą sumą, kurią gavo iš „Naftogaz“, ir atitinkamai nutraukia dujų tiekimą.

Anksčiau „Gazprom“ pareiškė, kad nesutinka su dujų tranzito ginčą su „Naftogaz“ nagrinėjusio Stokholmo arbitražo sprendimu.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.