Estai per „Enefit“ pradėjo prekiauti elektra Suomijos rinkoje

Didžiausia elektros energijos gamintoja Baltijos šalyse „Eesti Energia“ pasiūlė įsigyti elektros energijos namų vartotojams Suomijoje. Tai jau penktoji rinka, kurioje per savo antrinę įmonę „Enefit“ bendrovė prekiaus elektros energijos produktais.

  „Eesti Energia“ pasiūlė įsigyti elektros energijos namų vartotojams Suomijoje. Tai jau penktoji rinka, kurioje per savo antrinę įmonę „Enefit“ bendrovė prekiaus elektros energijos produktais.<br>  „Eesti Energia“ nuotr.
  „Eesti Energia“ pasiūlė įsigyti elektros energijos namų vartotojams Suomijoje. Tai jau penktoji rinka, kurioje per savo antrinę įmonę „Enefit“ bendrovė prekiaus elektros energijos produktais.<br>  „Eesti Energia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2018, 11:26 AM

Suomijoje pagrindinį dėmesį ketinama skirti elektros pardavimui skaitmeniniais kanalais, o elektros vartotojai galės pasirinkti iš trijų skirtingų pasiūlymų, kurie geriausiai atitiks jų poreikius.

„Suomijos elektros rinka funkcionuoja sklandžiai jau ilgą laiką, ji buvo pavyzdys mums atveriant elektros rinką Estijoje.

Suomija taps viena pirmųjų šalių pasaulyje po Estijos, kurioje bus pradėta naudoti informacinė sistema, kaupianti duomenis apie elektros įsigijimo ir patiekimo sandorius, taip pat klientų elektros suvartojimą.

Tai pagreitins ir supaprastins procesus visiems rinkos dalyviams, o elektros pardavėjams sudarys vienodas sąlygas konkuruoti dėl klientų“, – teigia „Eesti Energia“ valdybos pirmininkas Hando Sutteris.

Pasak H. Sutterio, palankias galimybes plėtrai regione sudaro bendra Šiaurės ir Baltijos šalių elektros rinka.

Be to, Suomijos elektros vartotojai yra vieni aktyviausių Europoje kalbant apie elektros tiekėjo keitimą, pastebimas didelis jų susidomėjimas naujais elektros tiekėjais ir inovatyviais produktais.

Todėl privatiems klientams Suomijoje „Enefit“ ketina pasiūlyti skaitmeninius kanalus namų ūkio elektros suvartojimui stebėti ir valdyti, įskaitant savitarnos svetainę ir išmaniąją programėlę.

Privatūs vartotojai Suomijoje galės pasirinkti iš trijų „Enefit“ elektros produktų: fiksuotos kainos pasiūlymo, „Nord Pool“ biržos kainomis paremto pasiūlymo ir kintamos kainos su maksimalia nustatyta riba pasiūlymo. Sutartį dėl elektros įsigijimo būsimi bendrovės klientai Suomijoje galės pasirašyti nuotoliniu būdu – internetu ar per mobiliąją programėlę.

Prisijungę prie „Enefit“ išmaniosios programėlės, klientai šioje šalyje galės matyti būsimos dienos elektros kainas rinkoje ir pagal tai planuoti savo elektros suvartojimą. Pavyzdžiui, vyraujant dideliems šalčiams, Suomijoje suvartojama daugiau elektros šildymo reikmėms dienos metu, tai lemia atitinkamai didesnes rinkos kainas.

Reaguodami į tai, buitiniai vartotojai tam tikrus buities darbus, pavyzdžiui, drabužių skalbimą, gali suplanuoti atlikti nakties metu, kai elektros kainos rinkoje yra mažesnės, ir taip sutaupyti.

„Eesti Energia“ privačių klientų patirtis Estijoje rodo, kad per išmaniąją programėlę stebėdami ir valdydami savo elektros suvartojimą, vartotojai sąskaitas už elektrą sumažina vidutiniškai apie 15 procentų.

Šiuo metu „Eesti Energia“ ir jos antrinė įmonė „Enefit“ prekiauja elektros ir dujų produktais Estijos, Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos rinkose. Įžengusi į Suomijos rinką, bendrovė ruošiasi kitam plėtros etapui Švedijos rinkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.