„Eesti Energia“ plečiasi toliau – pradeda prekiauti elektra Švedijos rinkoje

Elektros energijos gamintoja Baltijos šalyse „Eesti Energia“ įžengė į Švedijos rinką – joje per savo antrinę įmonę „Enefit“ verslo ir namų vartotojams pasiūlys įsigyti elektros.

 Skaitmeninėmis inovacijomis paremti sprendimai bus pasiūlyti būsimiems „Enefit“ klientams Švedijos rinkoje.<br> "Eesti Energia" nuotr. 
 Skaitmeninėmis inovacijomis paremti sprendimai bus pasiūlyti būsimiems „Enefit“ klientams Švedijos rinkoje.<br> "Eesti Energia" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2018, 11:04 AM

Švedijoje bendrovė dėmesį skirs skaitmeniniams sprendimams ir lankstiems energijos įsigijimo pasiūlymams, kurie verslui ir individualiems vartotojams padės geriau valdyti savo elektros energijos poreikius.

„Švedijos elektros rinka yra atvira, skaidri ir sklandžiai veikia jau daugiau kaip 20 metų.

Be to, švedai yra linkę aktyviai keisti energijos tiekėjus, jaučiamas didelis vartotojų susidomėjimas naujais paslaugų pasiūlymais, noriai išbandomi nauji sprendimai.

Nors Švedijos elektros rinka, palyginti su kitomis rinkomis, yra toli pažengusi, mes sieksime pasiūlyti inovatyvių sprendimų, kurie prisidėtų prie tolesnės jos plėtros“, – teigia „Eesti Energia“ valdybos pirmininkas Hando Sutteris.

Pasak H. Sutterio, gimtojoje „Eesti Energia“ Estijos rinkoje didžioji dalis viešųjų paslaugų yra skaitmenizuotos, ši šalis tapo viena pirmųjų pasaulyje, kurioje buvo įdiegti ir pradėti naudoti skaitmenizuoti elektros apskaitos prietaisai su nuotolinio nuskaitymo galimybe.

Tai Estijos elektros vartotojams suteikė galimybę aktyviai valdyti savo elektros sunaudojimą ir vidutiniškai apie 15 proc. padėjo sumažinti išlaidas elektrai.

Skaitmeninėmis inovacijomis paremti sprendimai bus pasiūlyti ir būsimiems „Enefit“ klientams Švedijos rinkoje. Galėdami naudotis aktualia ir išsamia informacija apie elektros sunaudojimą, vartotojai Švedijoje galės pasirinkti jiems palankius elektros įsigijimo būdus.

Verslo įmonėms „Enefit“ pasiūlys valdyti visą jų elektros energijos įsigijimo strategiją arba, priklausomai nuo kliento pasirinkimo, galės tiekti tik elektros energiją.

Privačių vartotojų srityje „Enefit“ planuoja pasiūlyti biržos ar fiksuotos kainos, taip pat į šeimų poreikius orientuotų elektros energijos produktų. Bendrovė sudarys galimybę sutartis dėl elektros įsigijimo klientams pasirašyti skaitmeniniais kanalais, įskaitant ir išmaniąją programėlę.

Švedija tapo šeštąja rinka, kurioje „Eesti Energia“ pasiūlė energijos produktų. „Eesti Energia“ ir jos antrinė įmonė „Enefit“ prekiauja elektros ir dujų produktais Estijos, Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos rinkose, o neseniai pradėta prekyba elektra Suomijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.