Ekspremjeras prabilo apie verslo darytą įtaką šilumos ir energetikos sektoriui

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSGK) dirbantis parlamentaras ekspremjeras Algirdas Butkevičius, komentuodamas verslo politikams darytą poveikį, prabilo ir apie kai kurių įmonių tikrai nemažą įtaką šilumos ūkiui ir energetikos sektoriui.

„Man čia kyla labai didžiulis klausimas, kodėl viena atrinkta medžiaga yra pateikta, kita – ne“, – sakė A.Butkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Man čia kyla labai didžiulis klausimas, kodėl viena atrinkta medžiaga yra pateikta, kita – ne“, – sakė A.Butkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-08 12:33, atnaujinta 2018-05-08 12:36

„Mane stebina tai, kad kai kuri medžiaga, jeigu mes kalbame apie 10 metų, kuri buvo tikrai pateikta, ji nėra šiuo metu komiteto nagrinėjama.

Tikrai įtaka nemaža buvo ir šilumos ūkiui ir energetikos sektoriui daroma. Man čia kyla labai didžiulis klausimas, kodėl viena atrinkta medžiaga yra pateikta, kita – ne“, – antradienį žurnalistams Seime sakė A.Butkevičius.

Jis pabrėžė, kad kai kurios įmonės darė įtaką netgi strateginiams objektams. „Manau, kad svarstant tą visą dokumentą, kuris bus pateiktas NSGK, jūs dar darbo turėsite ir jums bus labai įdomu.

Kai kurios bendrovės, kurios darė tikrai didžiulę įtaką netgi strateginės reikšmės nacionaliniam saugumui turintiems objektams, tie, kurie darė įtaką energetikos sektoriui, irgi nėra atspindėti“, - sakė A.Butkevičius. Jis atsisakė nurodyti, apie kokias įmones kalbama. „Negaliu atskleisti, nes tai slapta medžiaga“, – teigė politikas.

Buvęs premjeras sakė, kad vadovavimo Vyriausybei metu nėra gavęs jokių pažymų apie politikų ryšius su „MG Baltic“ koncernu.

„Kad politikų ryšiai su „MG Baltic“ koncernu būtų aprašyti pažymose, aiškiai tikrai to nebuvo. Truputį esu nustebęs, kodėl keletą metų buvo tylima. Išvadą galima daryti vieną: jeigu vyko ikiteisminis tyrimas, tai ikiteisminio tyrimo medžiaga nepateikiama nei Prezidentui, nei Ministrui Pirmininkui, nei kitiems valstybės vadovams. Tokia gali būti daroma išvada“, – svarstė A. Butkevičius.

Paviešintoje Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymoje, kuri yra adresuota Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, pateikiama medžiaga, atskleidžianti, kaip „MG Baltic“ koncernas bandė sau naudinga linkme paveikti politikus ir šalies institucijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.