„Lietuvos energijos“ jėgainių skaidrumą Vyriausybė prašo tirti prokurorų – S. Skvernelis

 Vyriausybė šią savaitę kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl Vilniuje ir Kaune valstybės energetikos grupės „Lietuvos energija“ vystomų kogeneracinių jėgainių projektų, penktadienį pranešė premjeras Saulius Skvernelis.

V.Ščiavinsko nuotr.
V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2018, 2:45 PM

Jis dar kartą pakartojo, kad projektų skaidrumas kelia abejonių. 

„Tai sakau, remiantis tuo, kas šiuo metu vyksta ir matant vėlgi, kad nėra labai aiškių atsakymų arba yra didelių abejonių dėl šiukšlių kiekio, kuris būtinas šitoms elektrinėms veikti, nėra atsakymo, ar Lietuva netaps šiukšles importuojančia šalimi, nėra atsakymo, tikrai kodėl tokiais būdais buvo sprendžiama konkurencinė kova – dabar tą parodė įsijungus į taikos sutarties tvirtinimą energijai („Lietuvos energijai“ – BNS) su savo partneriais, matome visgi, kur buvo interesas labai aiškus, ir tai anksčiau nebuvo atskleista“, – penktadienį žurnalistams sakė S. Skvernelis. 

„Galiausiai, kas buvo viešojoje erdvėje paskelbta, kalbant apie asmenis, kurie šitą projektą vysto ir vystė, atsakymai dėl sąsajų su buvusiu verslu esančiomis įmonėmis – klausimų labai daug“, – pridūrė premjeras. 

Pasak jo, dėl to Vyriausybė šią savaitę, kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, o kitas detales, kurios kelia abejonių, ji dar anksčiau perdavė Valstybės saugumo departamentui ir Specialiųjų tyrimų tarnybai. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.