Klaipėdoje – 42-asis laivas su importuojamomis SGD

Penktadienį ryte į Klaipėdą atplaukė naujas suskystintų gamtinių dujų (SGD) krovinys. Tai jau 42-asis laivas su importuojamomis SGD, aptarnaujamas terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“, o iš viso nuo 2014-ųjų pabaigos terminalas jau atlieka 50-tąją krovos operaciją. 

 Bendrovės nuotr.
 Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2018, 10:17 AM

Bendrovė pranešė, kad  beveik 140 tūkst. kubų SGD krovinį į Klaipėdos uostą atgabenęs dujovežis „Arctic Voyager“ jau yra uoste. Norvegijos „Statoil“ dujas atsigabeno dujų prekybos bendrovė „Litgas“. 

„Klaipėdos naftos“ SGD verslo direktorius Tadas Matulionis teigia, kad įmonės SGD terminalas – vienas labiausiai naudojamų Europoje.

„SGD terminalo paslaugų paklausa išlieka aukšta, atskirais mėnesiais terminalas dirbo didesniu nei 90 proc. pajėgumu. Vartotojams Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje jau išdujinta per 3 mlrd. kubinių metrų gamtinių dujų“, – pranešime spaudai cituojamas T. Matulionis.

Nuo 2014 metų spalio, kai Klaipėdos SGD laivas-saugykla „Independence“ pradėjo veikti, terminalas priėmė 42 importuojamus SGD krovinius – iš viso 5,4 mln. kubų. Be to, nuo 2017 metų pradžios terminalas perkrovė 8 SGD krovinius reeksportui į Švedijos, Suomijos ir Norvegijos mažos apimties SGD importo terminalus.

Vidutinis krovinys siekė 139 tūkst. kubų SGD, o didžiausią krovinį į Klaipėdą atplukdęs dujovežis buvo „Valencia Knutsen“, kurio talpa – 173 tūkst. kubų. SGD Lietuvai tiekiamos iš 4 valstybių: Norvegijos, JAV, Trinidado ir Tobago bei Nigerijos.

 SGD iš „Statoil“ šiemet taip pat perka didžiausia šalyje dujų vartotoja Jonavos trąšų gamykla „Achema“, jai skirtas krovinys paskutinį kartą atgabentas gegužės pradžioje.

Paskutinį kartą šiemet „Litgas“ skirtas SGD krovinys į atplukdytas kovo viduryje. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.