Rinkų apžvalga: neigiami lūkesčiai gena akcijų indeksus žemyn

Ketvirtadienį prieš prasidedant Europos vadovų susitikimui akcijų indeksai nudardėjo žemyn 1-1,8 proc. Vokietijoje išaugo nedarbas, Jungtinės Karalystės einamosios sąskaitos deficitas pasirodė besąs gilesnis nei prognozuota, Italijos 10 metų skolinimosi kaina pakilo į aukščiausią lygį nuo gruodžio. Euras pramušė pasipriešinimo lygį ties 1,245 JAV dolerio, tačiau kol kas išlieka virš 1,24.

Rinkos lūkesčiai dėl aukščiausiojo lygio vadovų susirinkimo baigties akivaizdžiai yra neigiami Rinkos lūkesčiai dėl aukščiausiojo lygio vadovų susirinkimo baigties akivaizdžiai yra neigiami.<br>AP.
Rinkos lūkesčiai dėl aukščiausiojo lygio vadovų susirinkimo baigties akivaizdžiai yra neigiami Rinkos lūkesčiai dėl aukščiausiojo lygio vadovų susirinkimo baigties akivaizdžiai yra neigiami.<br>AP.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Jun 28, 2012, 6:26 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:39 PM

Rinkos lūkesčiai dėl aukščiausiojo lygio vadovų susirinkimo baigties akivaizdžiai yra neigiami – nesitikima, kad bus pasiūlytas kažkoks konkretus veiksmų planas euro zonos krizei spręsti. Vokietijos kanclerė Angela Merkel yra aiškiai pasakiusi, kad bendros euro zonos obligacijos yra konstituciškai neįmanomos, be to, jai atrodo, kad toks sprendimas būtų neteisingas ir neproduktyvus. Tam kad Vokietija imtųsi vilkti visos euro zonos skolos naštą, pirmiausia turi būti reglamentuota ir pradėtų veikti fiskalinė sąjunga, kuri parodytų investuotojams, jog yra kovojama su krizės priežastimis.

JAV indeksų ateities sandoriai ketvirtadienį taip pat raudonavo. Pranešama, kad vieno didžiausių JAV bankų „J.P. Morgan Chase“ nuostolis iš prekybos išvestinėmis priemonėmis gali išsipūsti iki 9 mlrd. JAV dolerių. Anksčiau nuostolis, kuris iškilo į viešumą gegužės 10 d., vertintas tik 2 mlrd. JAV dolerių. Daugiau nei pusę nuostolingos pozicijos bankas jau yra eliminavęs, kita pusė bus eliminuota iki 2013 m. pradžios.

Ketvirtadienį JAV taip pat sprendžiama itin svarbi prezidento B. Obamos teisinis projektas, kuris turėtų reformuoti JAV sveikatos apsaugos sistemą ir suteikti apsaugą 30-čiai milijonų neapsidraudusių amerikiečių. Sveiktos apsaugos sistema Amerikoje yra ypač opi socialinė, politinė ir ekonominė problema, kurios šaknys siekia 1965 m., kai buvo pradėtos „Medicare“ ir „Medicaid“ programos. Jei devyni teisėjai patvirtins projektą, sakoma, kad Obama po daugelio metų būtų prisimenamas kaip prezidentas, kuris išdrįso reformuoti sveikatos apsaugos sistemą. Papildomą politinį krūvį teismo procesas įgauna būtent šiuo metu, kai iki JAV prezidento rinkimų liko keturi mėnesiai. Respublikonų kandidatas Mitt Romney teigia, kad bet koks teismo sprendimas dėl B. Obamos projekto jam bus palankus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.