Nedarbo lygis – papildomas argumentas ECB mažinti palūkanų normą

Pirmadienį paskelbtas euro zonos gegužės mėnesio nedarbo lygis pasiekė 11,1 proc. Tai gali būti papildomas argumentas ECB mažinti bazinę palūkanų normą. Ketvirtadienį vyks ECB susirinkimas – rinkos dalyviai iš jo tikisi bazinės palūkanų normos eurais sumažinimo iki 0,75 proc.

K. Celiešius, „Danske“ banko Finansų maklerio skyriaus vadovas.
K. Celiešius, „Danske“ banko Finansų maklerio skyriaus vadovas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2012, 6:42 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:37 PM

Europoje tikimasi mažesnio prekybos nuosmukio

Trečiadienį bus skelbiami euro zonos gegužės mėnesio mažmeninės prekybos rezultatai. Tikimasi mažesnio prekybos nuosmukio ar net nežymaus pakilimo, lyginant su balandžio mėnesiu.

Lenkija nesiima skatinančios pinigų politikos

Lenkijos centrinis bankas skelbs sprendimą dėl bazinės palūkanų normos. Nepaisant situacijos kaimyninėje euro zonoje, Lenkijos centrinis bankas kol kas nerodo signalų dėl monetarinio skatinimo veiksmų ir 4,75 proc. bazinė palūkanų norma zlotais turėtų išlikti.

Gerėjančių rodiklių JAV neprognozuoja

Šią savaitę investuotojai dėmesį nukreips į JAV ekonomikos rodiklius. Pirmadienį bus skelbiamas ISM gamybos pasitikėjimo indeksas. Jis turėtų toliau prastėti, bet, tikėtina, išliks virš 50 punktų lygio ir parodys vis dar didesnį optimistų negu pesimistų skaičių.

Darbo rinkoje itin gerų rodiklių taip pat nelaukiama – per birželį JAV darbo vietų skaičius privačiame sektoriuje galėjo išaugti ne daugiau kaip 100 tūkst. Pastaruoju metu sumažėjęs naujų darbo vietų prieaugis signalizuoja apie JAV ekonomikos augimo lėtėjimą, kuriam, be abejo, turi įtakos ir išoriniai faktai – visų pirma euro zonos bėdos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.