A. Sekmokas sulygino Lietuvos energetiką su Lenkijos priešraketine gynyba

Būsimasis suskystintų gamtinių dujų terminalas Klaipėdoje ir Visagino atominė elektrinė gali

A.Sekmokas teigė, kad šiuo metu iš Rusijos Lietuva importuoja 78 proc. energijos ir tik 2 proc. - iš alternatyvių tiekėjų.<br>R. Danisevičius.
A.Sekmokas teigė, kad šiuo metu iš Rusijos Lietuva importuoja 78 proc. energijos ir tik 2 proc. - iš alternatyvių tiekėjų.<br>R. Danisevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf

2012-07-05 16:17, atnaujinta 2018-03-18 10:04

„Iš tikrųjų veikiantis suskystintų dujų terminalas, tiekiantis pigias dujas Lietuvai, ko gero, gali turėti Lietuvai didesnę geopolitinę reikšmę negu priešraketinės gynybos aikštelė Lenkijoje“, - žurnalo „Valstybė“ surengtoje konferencijoje „Ekonominiai tikslai – visuomenės gerovei“ ketvirtadienį sakė A.Sekmokas.

„Stipri energetikos pramonė yra pagrindas visai ekonomikai. Tada mes galėtume pakankamai stipriai dalyvauti visoj Europos Sąjungos, globalioje ekonomikoje, nors esame nedidelė valstybė“, - pridūrė ministras.

Pasak jo, šiuo metu Lietuva už tūkstantį kubinių metrų dujų Rusijos koncernui „Gazprom“ moka 1350 litų, Didžioji Britanija - 850 litų, Olandija - apie 800 litų o JAV - 250 litų. A.Sekmokas teigia, kad toks kainų skirtumas paaiškinamas konkurencijos ir alternatyvių tiekėjų nebuvimu Lietuvoje.

„Gazprom“ sutiko kompensuoti JAV dalį dujų kainos, nes ji turi alternatyvių skalūninių dujų“, - sakė A.Sekmokas.

A.Sekmokas teigė, kad šiuo metu iš Rusijos Lietuva importuoja 78 proc. energijos ir tik 2 proc. - iš alternatyvių tiekėjų. Tikimasi, kad įgyvendinus SGD ir naujos branduolinės jėgainės projektus, 2020 metais visų rūšių energijos importas sudarys 48 proc., o Visagino AE pagamins 29 proc. visos šaliai reikalingos energijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.