N. Bunkė: „Pati po parduotuves nevaikštau – už mane tai padaro kiti“

Neretai per vasaros atostogas į parduotuves ar prekybos centrus užsukę žmonės praleidžia ten daugiau laiko. Tačiau ne visiems vasaros metas kvepia atostogomis ir ne kiekvienas gali leisti sau nerūpestingai vaikštinėti po parduotuves ir rinktis patikusias prekes. Štai pastaruoju metu ypač įtemptas darbo grafikas dainininkei Natalijai Bunkei neleidžia pačiai nueiti į parduotuvę: „Darbų tiek daug, kad nespėju suktis, tad į parduotuvę už mane nueina kiti – auklė arba vyras.“ Puikiai žinoma atlikėja, grupės „Pop Ladies“ narė N. Bunkė su lrytas.lt kalbėjosi apie apsipirkimo tradicijas, pinigus, akcijas bei nuolaidas. 

N. Bunkei vasara - įtemptas metas, atimantis galimybę apsipirkti pačiai.<br>V. Balkūnas
N. Bunkei vasara - įtemptas metas, atimantis galimybę apsipirkti pačiai.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jul 11, 2012, 9:58 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 6:33 AM

- Kokie pirkiniai jums teikia didžiausią malonumą?

- Dabar man didžiausią malonumą kelia pirkiniai vaikui, o ne sau. Pirkau sūnui sūpynes ir negilų baseiną su stogu, kad karštomis vasaros dienomis namų kieme jis galėtų pasipliuškenti gaiviame vandenyje.

- Į ką atsižvelgiate pirkdama pasirinktą daiktą – į kainą, kokybę ar išvaizdą?

- Kai perku vaikui, man svarbiausia saugumas ir kaina. 

- Ar dažnai perkate prekes su pritaikyta nuolaida ar akcija?

- Visuomet stengiuosi pasinaudoti akcijomis ar nuolaidomis ir taip sutaupyti pinigų. Kam pirkti brangiau, jei gali norimą ir patikusį daiktą nusipirkti trečdaliu pigiau? Kaip tik dabar ieškau naujų lauko baldų, tai stebiu prekybos centrų leidinius ir reklamas. Be to, turiu nemažai draugų, kurie dirba prekybos srityje, tai kartais iš anksto susižinau, kokia nuolaida bus taikoma viename ar kitame prekybos centre, ir palaukiu palankesnės kainos.

- Kokį vasarišką pirkinį pastaruoju metu pirkote sau, o ne vaikui?

- Nusipirkau labai gražius batus. Vis dėlto kaskart norėdama pasilepinti nauju pirkiniu stengiuosi gerai apgalvoti - geriau pirkti sau ar vaikui. Dažniausiai ką nors nuperku vaikui ir dėl to tampu daug laimingesnė.

- Ar dažnai save lepinate daiktais, kelionėmis ir kitais malonumais?

- Apsiperku tada, kai turiu laisvo laiko. Vasarą turiu tiek daug darbo, kad vos spėju atsiliepti į skambučius ir įgyvendinti planus. Tad dabar neturiu nei noro, nei laiko eiti į parduotuves.

- Kas tuomet už jus eina į parduotuves ir nuperka reikalingiausių daiktų, maisto produktų?

- Už mane tai padaro kiti – auklė arba vyras.

- Kam niekuomet negailite pinigų?

- Dabar man pinigų negaila naujiems sūnaus daiktams. Tačiau savęs taip pat neskriaudžiu: jei anksčiau pagalvodavau, ar tikrai pirkti patikusius drabužius, batus ar kitus daiktus, tai dabar atėjo toks metas, kad nebedvejoju – jei patinka, tai ir nusiperku. Žinoma, protingai – šimtais tūkstančių litų nesišvaistau lengva ranka.

- Ar lengvai pasiduodate reklamai ir vos pamačiusi reklamuojamą produktą lekiate į parduotuvę?

- Visus žmones reklama vienaip ar kitaip veikia, bet aš labai lengvai nepasiduodu. Na, žinoma, atkreipiu dėmesį į akcijas ar nuolaidas ir nusiperku norimą daiktą. Tad jau galima sakyti, kad reklama mane paveikė. Bet jei man nereikės to daikto, aš jo nepirksiu.

- Ar tariatės su šeima, ko reikia jums, planuojate ką pirkti?

- Dažniausiai ne. Jei man kažko reikia, neklausiu kitų nuomonės ir nusiperku.

- Ar teko sulaukti kritikos iš draugų ar pažįstamų dėl įsigyto pirkinio?

- Dažniausiai pas mane renkasi mandagūs žmonės ir nekritikuoja mano pirkinių. Na, nebent vyras papriekaištauja ir paklausia, ar tikrai reikėjo pirkti tuos drabužius. Bet jei man tie drabužiai suteikė daug džiaugsmo, tai vyro priekaištai nublanksta ir nieko nereiškia.

- Koks pats įspūdingiausias pirkinys, kurį įsigijote pastaruoju metu?

- Nesenai grįžau iš Londono, iš ten į Lietuvą parsivežiau du lagaminus naujų daiktų. Vienas vaikui, kitas man. Prisipirkau daug drabužių, aksesuarų ir kitų man ir vaikui reikalingų daiktų. Žinoma, kai kurių man nereikėjo, bet ten yra labai pigu, tad norisi tuo pasinaudoti.

- Ką savo nuožiūra esate nupirkusi savo vyrui?

- Na, jam nupirkti ką nors yra labai sunku. O jei norėčiau nupirkti drabužių, be jo niekaip neišsiversčiau – jo drabužių dydis yra nestandartinis. Todėl dažniausiai perku sau ir vaikui, o vyras pats nusiperka ko jam reikia.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.