Rinkų apžvalga: euras skęsta, o Kinijos ekonomika auga per lėtai

Trijose didžiausiose Europos biržose akcijos kyla, JAV taip pat atsidarė su nežymiu prieaugiu, bet per pirmąsias penkiolika prekybos sesijos minučių užkopė beveik procentą. Euras pasiekė naują dvejų metų žemumą ties 1,2164.

Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Jul 13, 2012, 6:47 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:26 AM

Paskelbta, kad antroji pagal dydį pasaulyje Kinijos ekonomika antrąjį ketvirtį paaugo 7,6 proc., palyginti su antruoju 2011 m. ketvirčiu. Tai lėčiausias augimas per trejus metus, Kinija lėtėja jau šeštąjį ketvirtį iš eilės. Vis dėlto palyginti su pirmuoju šių metų ketvirčiu Kinija ūgtelėjo 1,8 proc., atsižvelgiant į sezoniškumo efektą, tai augiau nei 1,6 proc. prieaugis pirmąjį ketvirtį. Kinijos eksportas pirmąjį šių metų pusmetį dėl krizės euro zonoje, kuri yra viena pagrindinių Kinijos eksporto rinkų, augo 9,2 proc. Tai kur kas mažiau nei 24 proc. eksporto augimas pirmąjį 2011 m. pusmetį.

„Moody‘s“ sumažino Italijos skolos reitingą iki Baa2, esantį tik dviem laipteliais aukščiau spekuliatyvaus reitingo ribos, bei suteikė jam neigiamą perspektyvą, kuri reiškia, kad jis artimiausiais mėnesiais gali būti mažinamas toliau. Tačiau tai nesukliudė Italijai toliau skolintis ir sėkmingai mažinti skolinimosi kainas. Penktadienį aukcione išplatintų 10 metų trukmės obligacijų pajamingumas 5,82 proc. (prieš tai buvusiame aukcione buvo 6,19 proc.). Ketvirtadienį išplatintų vienerių metų obligacijų pajamingumas krito iki 2,7 proc. nuo 3,97 proc. per anksčiau buvusį aukcioną. „Moody‘s“ savo veiksmus motyvavo tuo, jog pastaruoju metu euro zonos krizė ėmė gilėti, be to, susilpnėjo Italijos vidaus ekonomika.

JPMorgan Chase“ bankas paskelbė 2012 m. antrojo ketvirčio rezultatus: bankas gavo 22,9 mlrd. JAV dolerių pajamų ir uždirbo 4,96 mlrd. JAV dolerių grynojo pelno, arba 1,21 dolerio vienai akcijai. Tai 6 centais mažesnis pelnas nei atitinkamu laikotarpiu prieš metus, tačiau Thomson-Reuters analitikų apklausoje vidutinė pelno prognozė buvo gerokai žemesnė: 70 centų. „JPMorgan Chase“ patyrė net 4,4 mlrd. JAV dolerių nuostolio iš prekybos sintetiniais išvestiniais finansiniais instrumentais. Bankas ketina perskaičiuoti anksčiau skelbtus pirmojo ketvirčio rezultatus, kurie iš naujo įvertinus pagrindinės investicijų grupės valdytą sintetinį kredito portfelį, bus mažesni. Bankas pripažino, kad pirmojo ketvirčio rezultatai neatitiko realybės dėl tuo metu silpnos banko vidaus kontrolės.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.