Rinkų apžvalga: papildomi pinigai sukurs tik iliuziją

Vokietijos ir Prancūzijos akcijų indeksai antradienį kilo apie 0,5 proc., tačiau Jungtinės Karalystės FTSE 100 smuko. Taip pa paskelbtas mažesnis nei tikėtasi Jungtinės Karalystės vartotojų kainų indeksas – metinė infliacija birželio mėnesį sudarė 2,8%. JAV birža atsidarė su 0,5 proc. prieaugiu.

Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Jul 17, 2012, 8:00 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:45 AM

Paskelbti JAV grynosios infliacijos (neįtraukiant maisto ir energijos kainų birželį pakilo 0,2 proc.) ir pramoninės gamybos (birželį paaugo 0,4 proc.) duomenys atitiko prognozes. Biržose laukiama Fed pirmininko Ben Bernanke pranešimo. Mažai tikėtina, kad jis staiga imsis trečiojo obligacijų supirkimo raundo, vadinamojo monetarinio skatinimo. Dauguma analitikų mano, jog papildomas pinigų įliejimas į ekonomiką neišspręstų dabartinių sunkumų, ypač darbo rinkoje, o tik sukurtų iliuziją akcijų rinkoje, jog atgijo optimizmas. Dirbtinis skatinimas lemtų netvarų augimą, o vėliau ekonomika vis tiek turėtų susitraukti iki savo faktinio dydžio.

Antradienį paskelbtas Vokietijos ZEW ekonominių vertinimų indeksas, laikomas išankstiniu ekonomikos indikatoriumi. Indeksas per mėnesį pablogėjo 2,7 punktais iki -19,6 punktų – neigiamas rodiklis reiškia institucinių investuotojų ir analitikų pesimizmą dėl Vokietijos ekonomikos padėties per būsimus šešis mėnesius. Tačiau faktas, kad Vokietijos DAX išlieka žalioje teritorijoje (blogos naujienos nebenustumia rinkos žemyn), gali reikšti besikeičiančius rinkos lūkesčius.

Anglijos banko valdytojas seras Mervyn King paneigė, jog centrinis Jungtinės Karalystės bankas yra bent kiek kaltas dėl „Barclays“ manipuliavimo LIBOR skandalo. Byla jau nukeliavo į teismą. Arijos vyriausybė antradienį imsis ekonomikos skatinimo, kuriam šalies Pensijų rezervo fondas skyrė 2 mlrd. eurų. Graikijos vyriausybė susiduria su sunkumais besistengdama įgyvendinti sekantį išlaidų mažinimo ir mokesčių kėlimo etapą, griežtesnių taupymo priemonių reikalauja finansinę pagalbą suteikę užsienio investuotojai. Ministras premjeras Antonis Samaras savo ministrams paskelbė ultimatumą – surasti, kaip sutapyti 11,5 mlrd. eurų 2013 ir 2014 arba tai padarysiąs jis pats kartu su finansų ministru. Kol kas yra sutarta dėl 5,6 mlrd. santaupų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.