Rinkų apžvalga: rodikliai optimizmo nekelia

Trečiadienį finansų rinkose nematyti didelių turto klasių kainų svyravimų. Per dieną Azijos akcijų indeksai smuko 0–1 proc., Europos akcijų indeksų vertės išliko beveik nepakitusios, o JAV akcijų indeksų ateities sandorių vertės šiek tiek smuko.

Didžiosios šalys susiduria su per lėtu ekonomikos augimu.<br>V. Balkūnas.
Didžiosios šalys susiduria su per lėtu ekonomikos augimu.<br>V. Balkūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2012, 8:00 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:01 AM

JAV Federalinio rezervų banko vadovas B. Bernanke antradienį skaitė pranešimą ir atsakinėjo į JAV parlamentarų užduotus klausimus. B. Bernanke teigė, kad JAV nedarbo mažinimas gali ir toliau vykti labai lėtu tempu, tačiau Federalinis rezervų bankas bus pasiruošęs imtis būtinų priemonių ekonomikai skatinti. JAV parlamentarams paklausus, kokiomis priemonėmis centrinis bankas žada skatinti ekonomiką, B. Bernanke paminėjo būsto paskolomis užtikrintų obligacijų supirkimą, palūkanų normos, kurią Fed moką bankams už indėlius, mažinimą ir lūkesčių dėl palūkanų normų didinimo keitimą. Be to, Fed vadovas minėjo, kad prieš tai vykdytos monetarinio ekonomikos skatinimo priemonės buvo efektyvios, skatinant JAV ekonomiką, tačiau jų nereikėtų naudoti tinkamai neįvertinus jų keliamų pavojų – tokių kaip didėjanti infliacija.

Graikijos koalicijos lyderiai sutarė susitikti kitą savaitę ir patvirtinti papildomų taupymo priemonių, kurių reikalauja tarptautinės paramos teikėjai, už 12 mlrd. eurų. Pastarąją savaitę Graikijos valdžios atstovai derėjosi dėl viešųjų sektorių, kuriems bus apkarpytos išlaidos 2013 ir 2014 metams. Visgi, manoma, kad šių taupymo priemonių patvirtinimas vyks sudėtingai, nes nei viena valdančioji partnerė nenorės parodyti rinkėjams, kad pritaria apkarpyti išlaidas.

Tuo tarpu, Kinijoje didžiosios korporacijos iš įvairių veiklos sektorių praneša apie smarkiai sumažėjusius pelnus. Kai kurių didžiųjų Kinijos bendrovių pelnai, prognozuojama, praėjusį pusmetį susitraukė net apie 80 proc., palyginus su praeitų metų tuo pačiu pusmečiu. Trečiadienį, „Air China“, viena iš trijų didžiausių šalies oro linijų, pranešė, kad jų šių metų pusmečio pelnas smuks mažiausiai 50 proc., palyginus su praeitų metų atitinkamu laikotarpiu. Tuo pačiu, valstybės valdoma „ZTE“ – viena iš didžiausių pasaulio telekomunikacijų įrangos gamintojų, prognozuoja, kad jos pelnas per šį pusmetį gali susitraukti apie 80 proc., palyginus su praeitų metų atitinkamu laikotarpiu. Tokie žymūs pelno prognozių mažinimai neaplenkia ir Kinijos monopolijų, kurioms sudaryta palanki verslo aplinka, teikiamos mažų palūkanų paskolos ir kitos valstybės paramos. Tokios naujienos pabrėžia Kinijos rūpestį dėl ekonomikos augimo lėtėjimo ir galimą šalies ūkio skatinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.